Μενού
Closer (2004)
Closer (2004) | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ήσασταν εκεί όταν το Game of Thrones μεσουρανούσε στη βιομηχανία του θεάματος και πρωταγωνιστούσε σε κάθε σχετική συζήτηση; Αυτό που προέκυπτε συχνά ως διαφωνία ήταν σε ποιο βαθμό η απεικόνιση των σεξουαλικών περιπτύξεων των πρωταγωνιστών ήταν... «απαραίτητη».

Μετά από χρόνια κορεσμού, η σκηνή σεξ στο σινεμά και στην τηλεόραση θεωρείται συνήθως ένας φθηνός αντιπερισπασμός από την πλοκή, με μοναδικό στόχο να τραβήξει το βλέμμα του θεατή, ικανοποιώντας τα πιο «πρωτόγονα» ένστικτά του. Μία ειδικός όμως διαφωνεί, και το λέει ανοιχτά στη Sun.

Σεξ και παιδεία

Η σεξολόγος του σόου «The Sex Clinic» του Channel 4, Σάρα Μουλίντουα, αποκηρύσσει τέτοιους «καθωσπρεπισμούς», υποστηρίζοντας ότι οι υγιείς αναπαραστάσεις του σεξ συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Θεωρεί πως το πιο ήπιο και ρεαλιστικό τηλεοπτικό σεξ μπορεί να δράσει ως αντίδοτο στην πορνογραφία, και τις ακραίες αναπαραστάσεις της πράξης που απεικονίζει και ενσταλάζει στα παιδιά και τους εφήβους.

Η ίδια θυμάται πώς ο πατέρας της απαγόρευε και απέφευγε κάθε αναφορά στη σεξουαλική πράξη, με την ίδια να μαθαίνει τι είναι το «πρώτο φιλί» από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, βλέποντας την ταινία Romeo+Juliet.

Όπως λέει, υλικό για διαφορετικές ηλικίες αναπαριστά το σεξ διαφορετικά. Ταινίες για πιο νεανικό κοινό προβάλλουν το σεξ και το γυμνό σώμα χωρίς προσβλητικές υπόνοιες, και με τη σωστή δόση συναίνεσης.

Μεγαλώνοντας, ένας έφηβος μπορεί να έχει πρόσβαση σε πιο ειδικές πληροφορίες, μέσω σειρών όπως τα Sex and the City και Sex Education.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA