Μενού
Μπρελόκ αυτοκινήτου
Μπρελόκ αυτοκινήτου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τραβάς το χειρόφρενο, σβήνεις τον κινητήρα, βγαίνεις και πας να κλειδώσεις, αλλά ξαφνικά, βλέπεις ότι τα παιδιά ή και ο συνοδηγός σου έχουν αφήσει ανοιχτά τα παράθυρά τους στο αυτοκίνητο.

Πιάσε πάλι να ξεκλειδώνεις, για να τα ανεβάσει ένα-ένα, βλαστημώντας εντωμεταξύ. Αλλά υπάρχει και ένας πιο απλός τρόπος, όπως γράφει η Daily Express. Και έχει να κάνει με μία κρυφή λειτουργία των κλειδιών.

Όλοι ξέρουμε να κλειδώνουμε και να ξεκλειδώνουμε τις πόρτες, με τα ανάλογα κουμπιά στο μπρελόκ μας. Το καθένα τους όμως χρησιμεύει και για άλλη μία δουλειά.

Μπρελόκ αυτοκινήτου
Μπρελόκ αυτοκινήτου | Shutterstock

Το κρυφό «κουμπί» στο αυτοκίνητο

Όπως γράφει το μέσο αν κρατήσεις πατημένα τα πλήκτρα κλειδώματος ή ξεκλειδώματος για μερικά δευτερόλεπτα, κάτι διαφορετικό θα συμβεί.

Συγκεκριμένα, αν κρατήσεις το πλήκτρο κλειδώματος πατημένο, όλα τα ηλεκτρικά παράθυρα του οχήματος θα κλείσουν από μόνα τους και αντίστοιχα, αν κρατήσεις πατημένο το ξεκλείδωμα, θα ανοίξουν όλα διάπλατα.

Αυτό το κόλπο μπορεί να διαφέρει από αμάξι σε αμάξι, καθώς μερικά απαιτούν να πατήσεις δύο φορές απανωτά το πλήκτρο, ενώ άλλα θέλουν παρατεταμένα κράτημα. Όπως και να' χει όμως, καθώς δεν χρειάζεται να ανοίγεις την πόρτα του οδηγού για να κάνεις τη δουλειά από μέσα, αυτό το μικρό «hack» σου λύνει τα χέρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA