Μενού
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Χαλβάς σιμιγδαλένιος | (Shutterstock)
  • Α-
  • Α+

Χαλβάς σιμιγδαλένιος στη χύτρα ταχύτητας, γίνεται; Και όμως γίνεται και χρειάζεται μόνο 10 λεπτά. Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com

Υλικά για χαλβά σιμιγδαλένιο στη χύτρα ταχύτητας

  • 3/4 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι, χονδρό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • αμύγδαλα φιλέ
  • κανέλα

Πώς φτιάχνετε τον χαλβά

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Κλείνουμε το καπάκι, τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις η βαλβίδα φτάσει στο πράσινο χρώμα, αποσυμπιέζουμε και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, βάζουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στην ειδική φόρμα για χαλβά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  • Σερβίρουμε με το μέλι, τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA