Χαλβάς σιμιγδαλένιος στη χύτρα ταχύτητας, γίνεται; Και όμως γίνεται και χρειάζεται μόνο 10 λεπτά. Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com.
Υλικά για χαλβά σιμιγδαλένιο στη χύτρα ταχύτητας
- 3/4 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κούπα σιμιγδάλι, χονδρό
- 1 κ.γ. κανέλα
- 3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- αμύγδαλα φιλέ
- κανέλα
Πώς φτιάχνετε τον χαλβά
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Κλείνουμε το καπάκι, τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις η βαλβίδα φτάσει στο πράσινο χρώμα, αποσυμπιέζουμε και ανοίγουμε το καπάκι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, βάζουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στην ειδική φόρμα για χαλβά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
- Σερβίρουμε με το μέλι, τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.