Μενού
Χοιρινό κότσι
Χοιρινό κότσι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα πιάτο... πρωταγωνιστής για το γιορτινό τραπέζι. Φτιάξτε χοιρινό κότσι με μέλι, μουστάρδα και πορτοκάλι! Το τιπ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να κρατήσει το κρέας όλα τα υγρά και τα αρώματά του.

Υλικά για το χοιρινό κότσι στο φούρνο

  • 4 κότσια χοιρινά γύρω στο 1.300 έκαστο με το κόκαλο και την πέτσα
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Υλικά για τις πατάτες

  • 10 πατάτες
  • 2 γλυκοπατάτες κόκκινες
  • 2 σκελ. γλυκοπατάτες κόκκινες
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι.

Βήμα - βήμα η συνταγή

Για το χοιρινό κότσι

  • Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά, λάδι, μουστάρδα, μέλι και τα υπόλοιπα, και αλείφουμε πολύ καλά το χοιρινό, όπως διαβάζουμε στο argiro.gr.
  • Κάνουμε τρύπες στο κρέας, όχι στην πέτσα και μπήγουμε το μείγμα με τα υλικά.
  • Ακουμπάμε κάθε κότσι σε λαδόκολλα.
  • Βάζουμε κομμάτια πορτοκάλι.
  • Τυλίγουμε στη λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180°C για 2 ώρες και 30 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αλείφουμε τα κότσια με τα υγρά τους.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες σε ταψί και τα ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τα κότσια, ρίχνουμε όλα τα ζουμιά από το πακέτο στις πατάτες και ακουμπάμε τα κότσια επάνω.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου.
  • Αλείφουμε τακτικά τα κότσια με τα υγρά του ταψιού.
  • Σερβίρουμε τα κότσια ολόκληρα με τις πατάτες και ξεκοκαλίζουμε στο τραπέζι.
  • Κάθε κότσι αντιστοιχεί σε περίπου 2½ μερίδες αφού αφαιρέσουμε το κόκαλο και την πέτσα.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA