Μενού
jolie-pitt
Αντζελίνα Τζολί - Μπραντ Πιτ | ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Η δικαστική διαμάχη της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ καλά κρατεί, με την διάσημη ηθοποιό να κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της ότι προσπαθεί να την «ξεζουμίσει». Η Αντζελίνα Τζολί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, κατηγορεί τον Μπραντ Πιτ ότι «την αφαίμαξε οικονομικά», μέσω της παρατεταμένης δικαστικής διαμάχης για το οινοποιείο, που ξεκίνησε το 2016 όταν το ζευγάρι χώρισε. 

Η Daily Mail δίνει μία άλλη διάσταση ωστόσο στις αιτιάσεις της ηθοποιού, η οποία -σύμφωνα με το δημοσίευμα- ενώ ισχυρίζεται ότι ο πρώην της την «αφαιμάζει», από τότε που η δεκαετής σχέση τους κατέληξε σε διαζύγιο μετά από ένα διετή γάμο, η περιουσία της έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Έρευνα της βρετανικής εφημερίδας αποκαλύπτει ότι η σχέση της Τζολί με τον Πιτ την έχει βοηθήσει να πλουτίσει κατά σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα αυτά έχουν προέλθει μέσω δανείων, διατροφής των παιδιών, δώρων και των εκατομμυρίων που συγκέντρωσε από την πώληση του 50% του μεριδίου της στο ακίνητο που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης - το Chateau Miraval - το 10% του οποίου ήταν δώρο από τον Μπραντ Πιτ.

Το πρώην σπίτι του ζευγαριού, ένα εντυπωσιακό κτήμα και αμπελώνας 1.200 στρεμμάτων, άξιζε 60 εκατομμύρια δολάρια όταν το αγόρασαν το 2008. Τώρα, χάρη στην προσπάθεια και την επένδυση του Μπραντ Πιτ στην επιχείρηση, αξίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 164 εκατομμυρίων δολαρίων.

Και, ενώ η 48χρονη Τζολί φαίνεται να μιλά για οικονομική αφαίμαξη στις τελευταίες δικαστικές καταθέσεις της, πηγές κοντά στον Μπραντ Πιτ επισημαίνουν ότι η διάσημη ηθοποιός είχε επαρκή κεφάλαια για να υπογράψει μια πρόσφατη συμφωνία για την εξαγορά του 57 Great Jones Street, ενός μοναδικού χώρου στο Μανχάταν που κάποτε ανήκε στον Άντι Γουόρχολ και προηγουμένως νοικιαζόταν για 60.000 δολάρια το μήνα.

Η Τζολί υπέγραψε οκταετή μίσθωση για το ακίνητο των 6.600 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως κατάστημα για την προώθηση της εταιρείας μόδας της, Atelier Jolie. 

Σε πρόσφατα κατατεθειμένα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της DailyMail.com, η ηθοποιός ισχυρίζεται: «Είναι εξαιρετικά οδυνηρό για την Τζολί να πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της από την αγωγή του Πιτ, η οποία αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα των αδιάκοπων προσπαθειών του ηθοποιού να την ελέγξει και να την αποστραγγίσει οικονομικά, ειδικά επειδή οι ψευδείς ισχυρισμοί του σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία για το Miraval κατέρρευσε μπορεί να αποδειχθεί μόνο κάνοντας ακριβώς αυτό που η Τζολί δεν ήθελε ποτέ να κάνει: Να προσκομίσει στον δικαστή τον λόγο για τον οποίο απέτυχε η συμφωνία, ο οποίος ήταν η απαίτηση του Πιτ για ένα  σύμφωνο εμπιστευτικότητας για να καλύψει το ιστορικό σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης της Τζολί και της οικογένειάς τους».

«Είναι εκδικητική»

Πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, αναφέρει, σύμφωνα με τη Daily Mail: «Η Άντζι λέει ότι ο Μπραντ την ξεζουμίζει, αλλά φαίνεται ότι εκείνη θέλει να τον ξεζουμίσει. Φαίνεται ότι ο Μπραντ έχει σκύψει το κεφάλι για να στηρίξει την Άντζι και να τη βοηθήσει οικονομικά, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να είναι τόσο εκδικητική».

Ο Πιτ είχε αρχικά επιδιώξει να εξαγοράσει ο ίδιος το μερίδιο της Τζολί, για να κρατήσει το οινοποιείο στην οικογένεια σε περίπτωση που εκείνη ήθελε να αποχωρήσει. Αλλά η συμφωνία κατέρρευσε εν μέσω πικρίας.

Ο 60χρονος κατηγόρησε την 48χρονη πρώην του ότι παραβίασε τη συμφωνία αγοράς τους, όταν πούλησε το 50% του μεριδίου της στο Chateau Miraval στον Ρώσο ολιγάρχη, Yuri Shefler, το 2021, χωρίς τη συγκατάθεση του πρώην συζύγου της.

Σύμφωνα με την Αντζελίνα Τζολί η προηγούμενη προσφορά για την πώλησή του στον Μπραντ Πιτ έναντι 54 εκατομμυρίων δολαρίων κατέρρευσε λόγω των απαιτήσεών του.

«Ο Μπραντ Πιτ υπήρξε μόνο γενναιόδωρος στη σχέση τους»

Όμως οι φίλοι του βραβευμένου με Όσκαρ πρωταγωνιστή ανέλαβαν να υπερασπιστούν τον Πιτ ως έναν άνθρωπο που μόνο γενναιόδωρος ήταν στις σχέσεις του με την ηθοποιό.

Μέχρι το 2018, ο Πιτ είχε ξοδέψει περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια δολάρια για τη διατροφή των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας για τα παιδιά, καθώς και για την πληρωμή εκατοντάδων χιλιάδων σε διάφορους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πηγές, ο Μπραντ Πιτ ήταν συνεπής στην καταβολή αυτών των εξόδων τα τελευταία επτά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων πιστεύεται ότι έχει πληρώσει κοντά στα 10 εκατομμύρια δολάρια σε διατροφή για τα παιδιά.

Όταν το τότε ζευγάρι αγόρασε το Miraval το 2008, ο Πιτ πήρε το 60% των μετοχών της οινοποιητικής επιχείρησης και του κτήματος, ενώ η Τζολί το 40%.
Ο Μπραντ Πιτ έριξε εκατομμύρια στο κτήμα, επεκτείνοντας την επιχείρηση σε μια προσπάθεια που είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 300%. Σύντομα το κτήμα που αγόρασαν για περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια είχε αξία κοντά στα 164 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι τη στιγμή του γάμου τους η Αντζελίνα Τζολί είχε «σταματήσει να επενδύει» σύμφωνα με τα αρχεία που είχαν κατατεθεί στο παρελθόν στο δικαστήριο - κάτι που η ίδια έχει αρνηθεί. 

Παρόλα αυτά, ο Μπραντ Πιτ της μεταβίβασε το 10% του μεριδίου του ως γαμήλιο δώρο τον Δεκέμβριο του 2013 «έναντι του ποσού του 1 ευρώ [που δεν καταβλήθηκε ποτέ]», έτσι ώστε κατά τη στιγμή του γάμου τους τον Αύγουστο του 2014, να είναι 50/50 ισότιμοι εταίροι.

Εκτός από αυτό το γενναιόδωρο δώρο, ο Πιτ έδωσε στη σύζυγό του έναν σπάνιο πίνακα του Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον Πύργο του τζαμιού Κουτούμπια, τον οποίο πούλησε τον Μάρτιο του 2021 έναντι 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Της δάνεισε 8 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το σημερινό της σπίτι στο Λος Άντζελες το 2018.  Η Αντζελίνα Τζολί αγόρασε το μεγάλο συγκρότημα στο Los Feliz για 24,5 εκατ. δολάρια και έκτοτε ισχυρίζεται ότι τα 8 εκατ. δολάρια από τον Pitt είχαν τη μορφή δανείου το οποίο συνοδεύονταν από τόκους και σχέδιο αποπληρωμής.

Κατά ειρωνικό τρόπο, δήλωσε στη Vogue ότι επέλεξε το ακίνητο επειδή ήθελε τα παιδιά να είναι πιο κοντά στον πατέρα τους που ζει μόλις πέντε λεπτά μακριά.

Οι νομικές νίκες του Πιτ

Εν τω μεταξύ, καθώς ο πόλεμος για την πώληση του οινοποιείου συνεχίζεται, ο Μπραντ Πιτ πέτυχε αρκετές νομικές νίκες τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής απόφασης στο Λουξεμβούργο που του έδωσε πίσω τον έλεγχο του βραβευμένου αμπελώνα του Chateau Miraval εν αναμονή περαιτέρω ακροάσεων.

Μόλις τον περασμένο μήνα πέτυχε άλλη μια νίκη όταν το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες απέρριψε τους ισχυρισμούς της Τζολί ότι η αγωγή του ήταν «επιπόλαιη, κακόβουλη και μέρος ενός προβληματικού σχεδίου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA