Μενού
Η βασίλισσα Λετίθια και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας
Η βασίλισσα Λετίθια και ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας | (EPA/ISMAEL HERRERO/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
  • Α-
  • Α+

Η βασίλισσα Λετίθια γράφει ιστορία καθώς σπάει την παράδοση. Για πρώτη φορά θα βρίσκεται μια γυναίκα επικεφαλής της Γραμματείας της Βασίλισσας, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι η María Dolores Ocaña Madrid, κρατική δικηγόρος, έχει προσληφθεί ως το δεξί χέρι της βασίλισσας Λετίθια.

Η 51χρονη Μαρία, σύμφωνα με το hellomagazine.com, είναι επί του παρόντος Γενική Εισαγγελέας στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά θα αντικαταστήσει τον Χοσέ Μανουέλ Ζουλέτα, δούκα του Αμπράντες, ο οποίος ήταν στο ρόλο την τελευταία δεκαετία. Είχε προηγουμένως φωτογραφηθεί με τη βασίλισσα στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Κέντρου Υγιεινής Τροφίμων στη Βαλένθια το 2019. Ο διορισμός της Μαρίας στον ρόλο θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Απριλίου.

Ο 63χρονος Χοσέ άρχισε να εργάζεται για πρώτη φορά για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και εντάχθηκε στο γραφείο του πρίγκιπα Φελίπε το 2007 για να βοηθήσει την τότε πριγκίπισσα Λετίθια.

Λίγο αφότου ο Φελίπε έγινε βασιλιάς το 2014, ο Χοσέ διορίστηκε επικεφαλής της Γραμματείας της Βασίλισσας Λετίθια. Έχει τέσσερις κόρες με τη σύζυγό του, Ana Pérez de Guzmán y Lizasoain.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια, καθώς ετοιμάζονται να γιορτάσουν την 20η επέτειο του γάμου τους στις 22 Μαΐου και τη δέκατη επέτειο από την άνοδο του Φελίπε στο θρόνο στις 19 Ιουνίου.

Ο Φελίπε και η Λετίθια έχουν δύο κόρες, την 18χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ, που βρίσκεται στη μέση της στρατιωτικής της εκπαίδευσης και την 16χρονη Ινφάντα Σοφία, που σπουδάζει για το Διεθνές Απολυτήριο στο UWC Atlantic College στην Ουαλία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA