Μενού
Η απίστευτη αλλαγή της Τζέμα
Η απίστευτη αλλαγή της Τζέμα | Instagram
  • Α-
  • Α+

Μια μητέρα που είχε χάσει την αυτοπεποίθησή της ενώ είχε φτάσει τα 170 κιλά, και αναγκαζόταν να φοράει δύο ζευγάρια καλσόν για να καλύπτει τα πόδια της, κατάφερε να χάσει πάνω από 100 κιλά σε 15 μήνες και αποκάλυψε πώς έκανε την αλλαγή και τι την προέτρεψε.

Η 37χρονη Τζέμα Λάβντεν ντρεπόταν για το βάρος της, που δεν της επέτρεπε να γίνει ο γονιός που επιθυμούσε για τα έξι παιδιά της. Αποκαλούσε τον εαυτό της «μαμά κρεμάστρα», επειδή στεκόταν πάντα με τα πράγματα των παιδιών ενώ εκείνα πήγαιναν να παίξουν, και να κάνουν πράγματα που εκείνη δεν μπορούσε, όπως γράφει η Sun.

Αλλά τώρα, μετά τη δραστική της μεταμόρφωση, ο κόσμος ρωτά τον επί δύο δεκαετίες σύντροφό της, τον 43χρονο Γκάι, ποια είναι η νέα του κοπέλα

Πώς έκανε την απίστευτη μεταμόρφωση

Η Τζέμα, από το Merseyside, άρχισε να παίρνε βάρος μετά από τις έξι εγκυμοσύνες της, καθώς ως πολυάσχολη μαμά, έτρωγε πολλά έτοιμα σνακ και φαγητά με ζάχαρη, και με πολύ μεγάλες ποσότητες.

Η ίδια λέει: «Φορούσα δύο ζευγάρια κολάν τη φορά για να συγκρατούν τα πόδια και τα οπίσθιά μου, οπότε ήμουν ζεσταινόμουν πάντα και ίδρωνα. Ήμουν πολύ παχιά για κανονικές καρέκλες και δεν μπορούσα να χωρέσω στις κούνιες σε βόλτες με τα παιδιά μου. Ένιωθα ότι δεν ήμουν η μαμά που ήθελα», είπε.

Η Τζέμα μισούσε τον τρόπο που ένιωθε και την εμφάνισή της, αλλά ήταν η προειδοποίηση ενός γιατρού που την ώθησε να αναλάβει δράση. Μετά το έκτο παιδί της, της είπαν ότι θα μπορούσε να πεθάνει πριν από τα 40 αν δεν αδυνάτιζε. Το βάρος της συνέβαλε στο άσθμα, την υψηλή χοληστερόλη και τον πόνο στις αρθρώσεις της. 

Ο θάνατος που την ταρακούνησε

Αφού απέκτησε το έκτο παιδί της, η ζυγαριά την έδειχνε στα 170 κιλά. Ήταν εκείνη την περίοδο που έχασε μια φίλη της και επίσης μητέρα, κάτι που άλλαξε τη νοοτροπία της. «Ήμουν καταρρακωμένη που έχασα μια φίλη από καρκίνο, μόλις λίγα χρόνια μεγαλύτερη από εμένα».

«Τότε ρώτησα τον γιατρό μου αν θα μπορούσα να κάνω εγχείρηση απώλειας βάρους. Πάντα έλεγα ότι ήμουν έτοιμη να αλλάξω, αλλά τώρα ήμουν στην πραγματικότητα». Η Gemma παραπέμφθηκε για σειρά εξετάσεων και της είπαν να χάσει το 5% του σωματικού της βάρους. Όταν ήταν έτοιμη, προχώρησε στη χειρουργική επέμβαση τον Οκτώβριο του 2022.

Τις πρώτες εβδομάδες, έπρεπε να τρέφεται μόνο με υγρά. Αλλά με τον καιρό, μπόρεσε να φάει ό,τι μαγείρευε για την οκταμελή οικογένειά τους, αλλά σε πολύ μικρότερες μερίδες. Μέσα σε οκτώ εβδομάδες, είχε χάσει 25 κιλά. Το βάρος συνέχιζε να πέφτει και τώρα είναι 100 κιλά ελαφρύτερη. 

«Αφού έχασα περισσότερο από το μισό σωματικό μου βάρος, η αυτοπεποίθησή μου έχει αυξηθεί, αλλά και η πίστη που έχω στον εαυτό μου», λέει σήμερα η Τζέμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA