Μενού
Η Σαρλιζ Θερόν και η μητέρα της
Η Σαρλιζ Θερόν και η μητέρα της | AP IMAGES
  • Α-
  • Α+

«Ήξερα μόνο μια πλευρά του, αυτή του αλκοολικού. Ήταν μια κατάσταση χωρίς κανένα μέλλον. Η οικογένεια μου ήταν κολλημένη σε ένα τέλμα. Κάθε μέρα ζούσαμε με το φόβο ότι αυτός ο εθισμένος άνθρωπος θα μπορούσε να μας κάνει κακό».

Αυτή ήταν η πιο μετριοπαθής περιγραφή που έχει κάνει η Σαρλίζ Θερόν για τον πατέρα της, τον Τσαρλς Γιάκομπους Θερόν, ο οποίος μια νύχτα του Ιουνίου του 1991, επιχείρησε να σκοτώσει εκείνη και τη μητέρα της. Η ίδια, περιέγραψε στο περιοδικό People τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

«Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος, που δεν μπορούσε να περπατήσει, όταν έφτασε στο σπίτι μας, κρατώντας όπλο. Η μητέρα μου κι εγώ είχαμε οχυρωθεί στην κρεβατοκάμαρα, και κρατούσαμε την πόρτα με δύναμη, για να μην μπει μέσα.

Εκείνος έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε την πόρτα 3 φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, κάτι που μέχρι σήμερα το θεωρώ θαύμα».

Η Γκέρτα είχε κοντά της ένα όπλο. Όταν άνοιξε η πόρτα και ο Τσαρλς επιχείρησε να επιτεθεί σε εκείνη και την κόρη της, χωρίς να το σκεφτεί, πυροβόλησε. 

Η Γκέρτα δεν έκρυψε τι είχε κάνει. Παραδόθηκε στην αστυνομία. Η 15χρονη τότε, Σαρλίζ Θερόν, φοβόταν ότι θα χάσει τη μαμά της, ότι θα ζήσει την υπόλοιπη ζωή της στη φυλακή. Το δικαστήριο όμως, αναγνώρισε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα και την απάλλαξε από κάθε κατηγορία. 

Έκτοτε, η Σαρλίζ και η Γκέρτα έχουν αναπτύξει έναν «ατσάλινο» δεσμό, αλληλοϋποστήριξης και αγάπης. Η Γκέρτα συχνά συνοδεύει τη Σαρλίζ Θερόν σε πρεμιέρες ταινιών.

Η Σαρλίζ είναι μια σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς, όμως στη δική της ενήλικη ζωή - στην οποία ποτέ δεν έπαψε να μιλά ανοικτά, για την ενδοοικογενειακή βία - ο μεγαλύτερος σταρ, είναι η μητέρα της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA