Μενού
στεγνωμα
Στέγνωμα ρούχων | Pexels
  • Α-
  • Α+

Ο χειμώνας κάνει τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι δυσκολότερες: Το σφουγγαρισμένο πάτωμα αργεί να στεγνώσει, το φαγητό κρυώνει πριν προλάβεις να το βάλεις στο πιάτο, και το στέγνωμα των ρούχων...απλά δεν γίνεται.

Με τις μόνιμα χαμηλές θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις, οι περισσότεροι προτιμούν να απλώνουν τα ρούχα τους εντός του σπιτιού, σε απλώστρες, καρέκλες και κρεμάστρες, κάτι που συνιστά σημαντικό λάθος, με βάση την Daily Express.

Αυτό διότι, όπως αποκάλυψε έρευνα, το στέγνωμα των ρούχων εντός του σπιτιού ενέχει τον κίνδυνο να αναπτυχθεί μούχλα, λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Στέγνωμα και μούχλα: Πώς να την αποφύγετε

Ο λόγος είναι απλός. Στεγνώνοντας μέσα στο σπίτι, τα ρούχα απελευθερώνουν την υγρασία τους, η οποία διαχέεται στον αέρα, και δημιουργεί ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για την εγκατάσταση μούχλας σε τοίχους, πατώματα και υφάσματα.

Ακόμα χειρότερη κάνουν την κατάσταση τυχόν θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούμε για το στέγνωμα, όπως καλοριφέρ, κλιματιστικά και ηλεκτρικές σόμπες, καθώς το μόνο που καταφέρνουν, είναι η γρηγορότερη εξάτμιση και διάχυση της υγρασίας στον αέρα.

Τρεις είναι οι πιο βιώσιμες λύσεις, αν παρ' όλα αυτά, αποφασίσετε να στεγνώσετε τα ρούχα μέσα. Η πιο απλή είναι ο αερισμός του χώρου, τουλάχιστον για όσο στεγνώνουν τα ρούχα. Καλό είναι να τοποθετούνται δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο, στο δωμάτιο του σπιτιού που χρησιμοποιείται λιγότερο εκείνη την ώρα.

Η δεύτερη είναι λίγο πιο ακριβή, αλλά πιο αποτελεσματική, και δεν είναι άλλη από έναν καλό αφυγραντήρα. Όποια και να είναι η πηγή, ο αφυγραντήρας θα διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα της υγρασίας στον χώρο, τα οποία θα πρέπει να κυμαίνονται κάπου στο 50%.

Μία ακόμα λύση είναι η αγορά στεγνωτηρίου, το οποίο αφαιρεί και τον παράγοντα του χρόνου, αφού μπορεί να στεγνώσει πολλαπλές πλύσεις σε μόλις 2 με 3 ώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA