Μενού
Φριτέζα αέρος
Φριτέζα αέρος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Όσο πιο δημοφιλής γίνεται η φριτέζα αέρος στα ελληνικά νοικοκυριά, τόσο περισσότερα είναι τα περιστατικά με καμένο φαγητό και καρβουνιασμένα λίπη που δεν λένε να φύγουν από τον κάδο της συσκευής.

Για αυτό η Daily Express μοιράστηκε μία συνταγή για φυσικό καθαριστικό που απαιτεί μόνο δύο συστατικά, τόσο ισχυρό που απομακρύνει τα κατάλοιπα του μαγειρέματος χωρίς σφουγγάρι ή σύρμα, όπως έκαναν παλιά οι γιαγιάδες μας.

Το καθαριστικό για τη φριτέζα αέρος

Η συνταγή απαιτεί μόνο δύο πράγματα που έχετε πάντα διαθέσιμα στην κουζίνα. Μαγειρική σόδα και σαπούνι για τα πιάτα. Για να το εφαρμόσετε, αρχικά βάλτε αρκετό νερό, τουλάχιστον 500 ml, να βράσει.

Εν τω μεταξύ, πασπαλίστε παντού το εσωτερικού του κάδου της φριτέζας με μαγειρική σόδα. Μόλις το νερό βράσει, προσθέστε στον κάδο άφθονο σαπούνι, τουλάχιστον 3 κουταλιές της σούπας, και περιχύστε με το βραστό νερό.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα και αδειάστε το στον νεροχύτη. Μαζί του θα παρασύρει και την περισσότερη βρωμιά, ενώ ό,τι έχει απομείνει θα ξεπλένεται εύκολα με λίγο ζεστό νερό και πλύσιμο στο χέρι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.