Μενού
margot-robbie
Μάργκοτ Ρόμπι | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η Μάργκοτ Ρόμπι να έγραψε ιστορία ως «Barbie» στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2023, όμως, δεν κατάφερε να κερδίσει υποψηφιότητα στα φετινά βραβεία Όσκαρ ούτε εκείνη ούτε η σκηνοθέτιδα της ταινίας, Γκρέτα Γκέργουιγκ, γεγονός που απογοήτευσε το κοινό.

Η Μάργκοτ Ρόμπι σχολίασε για πρώτη φορά το γεγονός ότι καμία από τις δύο δεν είναι μέσα στις οκτώ υποψηφιότητες που απέσπασε η Barbie για τα Όσκαρ, λέγοντας -μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα, σύμφωνα με το People

«Δεν γίνεται να νιώθεις λύπη όταν ξέρεις ότι είσαι τόσο ευλογημένη. Είμαι εκστασιασμένη που έχουμε οκτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, είναι τόσο απίθανο.

Προφανώς πιστεύω ότι η Γκρέτα θα έπρεπε να είναι υποψήφια ως σκηνοθέτιδα γιατί αυτό που έκανε συμβαίνει μια φορά στην καριέρα ενός ατόμου, μια φορά στη ζωή του. Αυτό που πέτυχε, πραγματικά είναι μοναδικό. Αλλά ήταν μια απίστευτη χρονιά για όλες οι ταινίες». 

Ακόμα τόνισε η ταινία είναι κάτι μεγαλύτερο από τους ίδιους τους συντελεστές, «κάτι μεγαλύτερο και από τη βιομηχανία μας». Πρόσθεσε δε ότι η Barbie έχει πετύχει «πολλά περισσότερα από όσα ονειρευόμασταν ποτέ, και αυτή είναι πραγματικά η μεγαλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσαμε να έχουμε από όλο αυτό».

«Δεν υπάρχει ταινία "Barbie" χωρίς την Γκρέτα Γκέργουικ και τη Μάργκοτ Ρόμπι»

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι από την πρώτη στιγμή ο Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος υποδύθηκε τον Κεν στην «Barbie», δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του που η συμπρωταγωνίστριά του, αλλά και η Γκρέτα Γκέργουιγκ δεν είναι υποψήφιες για Όσκαρ. Σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Δεν υπάρχει Κεν χωρίς Barbie, και δεν υπάρχει ταινία "Barbie" χωρίς την Γκρέτα Γκέργουικ και τη Μάργκοτ Ρόμπι, τους δύο ανθρώπους που είναι οι πλέον υπεύθυνοι για αυτή την ταινία, η οποία έγραψε ιστορία και γνώρισε παγκόσμια αναγνώριση.

Καμία αναγνώριση δεν θα ήταν δυνατή για κανέναν από τους συντελεστές της ταινίας χωρίς το ταλέντο, την τόλμη και την ιδιοφυία τους. Το να πω ότι είμαι απογοητευμένος που δεν είναι υποψήφιες στις αντίστοιχες κατηγορίες θα ήταν υποτιμητικό. Η δουλειά τους πρέπει να αναγνωριστεί μαζί με τους άλλους πολύ άξιους ηθοποιούς που είναι υποψήφιοι» 

Σύμφωνα με πηγή της Daily Mail, ο Ράιαν Γκόσλινγκ «πιστεύει ότι ο ρόλος του έγινε τόσο καλά αποδεκτός χάρη στη δουλειά που έκαναν η Μάργκοτ και η Γκρέτα, καθιστώντας την ερμηνεία του εξαρχής άξια για βραβείο Όσκαρ. Είναι εκστασιασμένος που τον τίμησαν, αλλά είναι γλυκόπικρο το γεγονός ότι δεν μπορεί να μοιραστεί τη χαρά του με την Γκρέτα και τη Μάργκοτ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA