Μενού
mprizola
Ψήσιμο μπριζόλας στο σπίτι. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η κορυφαία σεφ Κέιτ Όστιν μοιράστηκε στο express.co.uk τις συμβουλές της για το πώς να μαγειρέψετε τέλεια μία μπριζόλα στο σπίτι.

Επίσης, αποκάλυψε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν προσπαθούν να μαγειρέψουν κρέας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν περισσότεροι όταν ψήνουν μπριζόλα είναι ότι δεν αφήνουν το κρέας να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγειρέψουν.

Η σεφ είπε ότι η μπριζόλα δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύεται απευθείας από το ψυγείο.

«Όταν μαγειρεύετε μικρότερα κομμάτια κρέατος, το ψήσιμο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πριν το μαγείρεμα, το κρέας σας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα», είπε χαρακτηριστικά η σεφ.

Ο κανόνας της «ξεκούρασης»

Σύμφωνα με την ίδια, είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να αφήσετε τις μπριζόλες να «ξεκουραστούν» μετά το μαγείρεμα και να μην τεμαχίζονται αμέσως.

Ένας καλός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να αφήσετε το κρέας να «ξεκουραστεί» για το μισό χρόνο όσο χρειάστηκε για να ψηθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA