Μενού
ai model
Unsplash
  • Α-
  • Α+

Όταν ήμουν εννέα ετών, χρόνια πριν υπάρξει η τεχνητή νοημοσύνη και τα μοντέλα όπως η Λέξι Λοβ, είχα σχεδόν πιστέψει πως η Μπρέντα, ένας χαρακτήρας από τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» είναι πραγματική, ένα υπαρκτό κορίτσι και ίσως κάποτε να τη συναντούσα.

Πιστεύω πως λίγο πριν, ή και κατά τη διάρκεια της πρώιμης εφηβείας του, κάθε άνθρωπος μπορεί να μπερδέψει λίγο τη φαντασία με την πραγματικότητα. Τελικά, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να θολώσει ακόμα περισσότερο αυτά τα όρια.

Η Λέξι Λοβ, μέσα από την προσωπική της σελίδα, μας λέει ότι λατρεύει το pole dancing, της αρέσει να παίζει μπιτς βόλεϊ και το σούσι είναι η αδυναμία της. Επίσης, μας τονίζει ότι ψάχνει κάποιον για να συντονίσει μαζί του το περιπετειώδες πνεύμα της και να της κάνει παρέα σε ένα ήσυχο σημείο της παραλίας.

Αν της στείλεις μήνυμα, υπόσχεται ότι αυτά τα «όνειρα» θα γίνουν πραγματικότητα κλείνοντας την εισαγωγή της με emoji χορού, πεταλουδίτσες και άλλα τέτοια.

Στο Instagram της, κυριαρχούν οι σέξι φωτογραφίες με εσώρουχα, μαγιό και ελαφρύ μεϊκάπ. Και όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις ελκυστικών παρουσιών στα social, τα μηνύματα είναι αμέτρητα, flirty, και προέρχονται από άντρες.

Η Λέξι μιλάει άπταιστα 30 γλώσσες, και της αρέσει να στέλνει φωτογραφίες της σε κάθε θαυμαστή ανά τον κόσμο, ως συνοδευτικό στα ρομαντικά μηνύματα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους. Επίσης, η Λέξι δεν είναι πραγματικός άνθρωπος, αλλά δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης, από την εταιρεία Foxy AI.

H εταιρεία έχει αναπτύξει κι άλλα, παρόμοια μοντέλα, με στοιχεία πιο «εναλλακτικά», (υπάρχει και η Mistress Mika, με σλόγκαν «άσε την αξιοπρέπεια σου στο σπίτι»), με τα οποία ο κάθε επισκέπτης της σελίδας μπορεί να στείλει μηνύματα, να ζητήσει βίντεο ή φωτογραφίες, πάντα με το αζημίωτο.

Ουδείς από τους φαν της Λέξι και των άλλων «κοριτσιών» ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι τα AI μοντέλα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ψηφιακή πληροφορία με πανέμορφα ομολογουμένως, pixels.

Η Λέξι λαμβάνει κατά μέσο όρο 30.000 δολάρια το μήνα και 20 προτάσεις γάμου, όλες από άντρες, και τα έσοδα της μόνο ανοδική τροχιά προβλέπεται να έχουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA