Μενού
natassa-mpofiliou
Νατάσσα Μποφίλιου | NDP
  • Α-
  • Α+

Νατάσα Μποφίλιου και Θοδωρής Αθερίδης σχολίασαν την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Πάμε στον Άδωνι για Καφέ». 

«Αν η Άλκηστις ένιωσε ότι πρέπει να κάνει αυτό, καλώς έκανε και το έπραξε. Η γνώμη μου είναι ότι τα τραγούδια γράφονται πάντα σε ένα ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο κι αντικατοπτρίζουν αυτό που συνέβαινε τότε» είπε η Νατάσσα Μποφίλιου

«Είναι λιγάκι επικίνδυνο η λογοκρισία της τέχνης σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, βγάζοντάς την δηλαδή από την εποχή, από το πως γράφτηκε αυτό, πως ήταν το πλαίσιο. Θεωρώ όμως ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να δρουν ελεύθεροι», πρόσθεσε. 

«Για γέλια η αφαίρεση της λέξης από το τραγούδι»

Σχολιάζοντας την κίνηση της ερμηνεύτριας ο Θοδωρής Αθερίδης, καλεσμένος στο «Στούντιο 4», χαρακτήρισε «γελοία» την εν λόγω απόφαση εκ μέρους της.

«Κοιτούσα όλο αυτό που έβγαλε το χοντρή από το τραγούδι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Είναι για γέλια αυτό το πράγμα. Μπορεί να μην λέει το τραγούδι. Το τραγούδι γράφτηκε και έλεγε χοντρή. Το ότι πέρασαν τα χρόνια, αν θες μην το πεις καθόλου το τραγούδι. Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε. Είναι αμαρτία. Θα ήταν προς τιμήν ας πούμε στη μνήμη του Ζαμπέτα ας πούμε, να του αλλάξεις τα φώτα; Ας μην το πεις καθόλου» είπε αρχικά ο Θοδωρής Αθερίδης. 

«Το τραγούδι χάνει τη στιγμή της γέννησής του, τον τρόπο που μιλούσαν οι άνθρωποι. Ας πούμε αν φτιάξεις μια σειρά, ένα σενάριο, αν ξαφνικά εμείς όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν είναι αυτό καλογραμμένο πράγμα αυτό. Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδίωμα δικό του, ένα μορφωτικό επίπεδο. Ένας διανοούμενος θα μιλά αλλιώς, μία κυρία από το χωριό αλλιώς. Η γλώσσα είναι ζωντανό πράγμα, είναι σαν έμβιο ον. Το τραγούδι αν δεν σου αρέσει, άσε το να αποτύχει. Άσε το εκτεθειμένο στο να το απορροφήσει ο κόσμος αν του λέει κάτι. Παίρνει ο άλλος τη σκηνή αυτούσια και την κάνει δημιουργία. Πώς την ακρωτηριάζεις;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA