Μενού
Μυρτώ Αλικάκη και Πέτρος Λαγούτης
Μυρτώ Αλικάκη και Πέτρος Λαγούτης | (NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ)
  • Α-
  • Α+

Η Μυρτώ Αλικάκη και ο Πέτρος Λαγούτης ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Τετ α Τετ» και μίλησαν για τον χωρισμό τους, τη σχέση τους μετά το διαζύγιο, αλλά και για τα δύο παιδιά που έχουν αποκτήσει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους, αναφέρθηκαν και στην περίοδο που ο ηθοποιός ήταν εθισμένος στον τζόγο. «Η παγίδα που πέφτει ο εθισμένος είναι ότι νομίζει πως, επειδή το θέλει πολύ, θα το καταφέρει περίπου όπως του το λένε. Όχι, δεν έχει περίπου. Οι κανόνες είναι πολύ σκληροί, αλλά δεν μπορείς να τους φέρεις στα μέτρα σου. Αν τους φέρεις στα μέτρα σου, θα καταλήξεις εκεί που ξεκίνησες. Δεν έχω το άγχος να μην επιστρέψει αυτό, αν και τίποτα δεν τελειώνει ποτέ οριστικά. Νιώθω όμως ότι έχω καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο, το ξέρω, άφησα πάρα πολύ σκοτάδι πίσω μου και κέρδισα πάρα πολύ φως με αυτό που έκανα» είπε ο Πέτρος Λαγούτης. 

«Το γεγονός ότι έχω αποφοιτήσει από το ΚΕΘΕΑ εδώ και επτά χρόνια και δεν έχω παίξει ούτε ένα ευρώ, δεν το θεωρώ τυχαίο. Με τον ίδιο τρόπο θεωρώ πως, αν ποτέ αποφασίσω να δοκιμάσω να γίνω κοινωνικός παίκτης, δεν θα είναι τυχαίο. Το γεγονός ότι δεν έχω δοκιμάσει, επίσης, δεν είναι τυχαίο. Πήγα για απεξάρτηση μετά από πάνω 10 χρόνια ενεργός τζογαδόρος. Μου πήρε καιρό και δυστυχώς σε αυτά τα στάδια, αν έχεις χρήματα να παίξεις, θα σου πάρει και περισσότερο καιρό. Δηλαδή έφτασα στο σημείο να μην έχω, να δανείζομαι και όπου μπορεί να πέσει ένας τζογαδόρος, έπεσα. Τα παιδιά ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που ήθελα να γλιτώσω. Ο τζόγος δεν άφησα να επηρεάσει τη σχέση μου με τα παιδιά» είπε στη συνέχεια ο ηθοποιός.

Μυρτώ Αλικάκη: «Υπήρξε περίοδος που ο Πέτρος δεν μπορούσε να με βοηθήσει οικονομικά με τα παιδιά»

Για τον εθισμό του ηθοποιού και όσα έζησαν εκείνη την περίοδο μίλησε και η Μυρτώ Αλικάκη, η οποία μεταξύ άλλων, είπε: «Υπάρχει ο εξαρτημένος και ο συνεξαρτημένος. Ο τζόγος ήταν ένας κύριος λόγος για τον χωρισμό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, χρειαζεται και ο άνθρωπος που είναι δίπλα να κάνει κάποιες κινήσεις που εγώ δεν τις έκανα. Δεν πιστεύω ότι έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω δίπλα σε έναν εξαρτημένο άνθρωπο. Πολλά χρόνια μετά κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω. Αυτός που είναι δίπλα πρέπει να βάλει πολύ αυστηρά όρια και εγώ δεν μπορούσα να τα βάλω όσο ήμασταν μαζί. Υπήρξε περίοδος που ο Πέτρος δεν μπορούσε να με βοηθήσει οικονομικά με τα παιδιά».

(Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από το 54:42' και μετά)

Μυρτώ Αλικάκη: «Ένιωθα ότι τελειώνει η ζωή μου, ότι θα πεθάνω»

Σε ένα άλλο σημείο η Μυρτώ Αλικάκη μίλησε και για τον χωρισμό της με τον Πέτρο Λαγούτη, αλλά και τη σχέση που έχουν σήμερα: «Δεν μπορούσα να φανταστώ τη σημερινή μας σχέση και αυτά είναι τα υπέροχα της ζωής. Ένιωθα ότι τελειώνει η ζωή μου, ότι θα πεθάνω, ότι μόνο τα παιδιά μου με κρατάνε στη ζωή, γιατί ήταν πολύ καιρό που ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, που παλεύαμε και δεν τα καταφέρναμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA