Μενού
Το μωσαϊκό του Άκη
Το μωσαϊκό του Άκη | akispetretzikis.com
  • Α-
  • Α+

Μετά τη νέα χρονιά, το ψυγείο και το τραπέζι έχουν μείνει γεμάτα αποφάγια γαλοπούλας, γέμισης, σάλτσες, ζωμούς και γλυκά τα οποία οι τύψεις και τα κιλά των γορτών δεν μας αφήνουν να αγγίξουμε. Αν σας έχουν περισσέψει όμως κουραμπιέδες, αντί να τους πετάξετε στα σκουπίδια, ανακυκλώστε τους με αυτή την πρωτότυπη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μωσαϊκό.

Αυτός ο σοκολατένιος «κορμός» είναι ολίγον τι διαφορετικός, αφού αντί για τα καθιερωμένα μπισκοτάκια «Μιράντα» που χρησιμοποιούν για γέμιση οι νοικοκυρές, περιέχει μπαγιάτικους κουραμπιέδες σπασμένους σε κομματάκια.

Τα υλικά για το μωσαϊκό

  • 120 γρ. αμύγδαλα, χοντροκαβουρδισμένα
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κ.σ. κονιάκ
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. κακάο
  • 300 γρ. κουραμπιέδες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Βήμα-βήμα η συνταγή

  • Σε ένα μπεν-μαρί, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχόμενα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.
  • Θα δούμε ότι το μείγμα μας θα σφίξει αρκετά αφού προσθέσουμε το αλκοόλ.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να καβουρδιστούν, δηλαδή να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κουραμπιέδες αφού τους σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας.
  • Περιχύνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά μας και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα μας κατά μήκος και ρολάρουμε με προσοχή μια καραμελίτσα.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε κατευθείαν. Το μωσαϊκό μας θα κόβεται εύκολα βγάζοντας το κατευθείαν από την κατάψυξη
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA