Μενού
Το πεζοδρόμιο του Walk of Fame
Το πεζοδρόμιο του Walk of Fame | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Για οποιοδήποτε παιδί, το να μαθαίνει πως οι άνθρωποι που το μεγάλωσαν δεν είναι πραγματικοί του γονείς είναι μία αποκάλυψη που μπορεί να προκαλέσει βαθιά ψυχικά τραύματα, αυτο-αμφισβήτηση, και χρειάζεται πολύ χρόνο για να ξεπεραστεί.

Ο θρυλικός Τζακ Νίκολσον όμως δέχτηκε δύο τέτοια απανωτά «χαστούκια» όταν έμαθε πως η γυναίκα που για χρόνια θεωρούσε αδελφή του ήταν η μητέρα του, και η υποτιθέμενη μητέρα του ήταν γιαγιά του, όπως διαβάζουμε και στο InStyle

Το οικογενειακό δράμα του Τζακ Νίκολσον

Ο Νίκολσον θεωρείται σήμερα ένα «ιερό τέρας» του κινηματογράφου. Πρώτη φορά άφησε το στίγμα του στο κλασικό road movie «Easy Rider», ενώ έγραψε ιστορία με τους ρόλους του στα «Η φωλιά του κούκου», «Η Λάμψη» και «Chinatown» μεταξύ άλλων. Ξεκίνησε όμως ως άλλη μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Η πραγματική του μητέρα, Τζουν, έμεινε έγκυος με τον Τζακ το 1936, από τον τότε σύντροφό της, Ντον, ο οποίος ήταν παντρεμένος με άλλη γυναίκα. Η μητέρα της Τζουν, Έθελ Μέι, ανάγκασε τον Ντον να βγει από τη ζωή της κόρης της, απειλώντας τον με μήνυση. 

Γιατί όμως μεγάλωσε ο μικρός Νίκολσον με αυτή την ψευδαίσθηση; Το 1936, η Τζουν ήταν μόλις 17 χρονών, και φιλοδοξούσε να μπει και να ανέλθει στον κόσμο του θεάματος. Ο λόγος που η Έθελ Μέι ανέθρεψε σαν γιο της τον Τζακ ήταν επειδή δεν ήθελε να στιγματιστεί η εικόνα και το μέλλον της νεαρής λόγω της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Το «χαστούκι»

Ο Νίκολσον έμελλε να ανακαλύψει την αλήθεια πολύ αργότερα. Στη διάρκεια των γυρισμάτων του αστυνομικού θρίλερ «Chinatown», το περιοδικό Time άρχισε να οργανώνει ένα αφιέρωμα για τον ηθοποιό που είχε ήδη στο ενεργητικό του πάνω από μία ντουζίνα ταινίες και ένα Όσκαρ για τη «Φωλιά του Κούκου».

Οι συντάκτες της έκδοσης επικοινώνησαν μαζί του για να εξακριβώσουν τα οικογενειακά του στοιχεία, πληροφορώντας τον πως είχαν εντοπίσει τον πραγματικό του πατέρα, αλλά και την πραγματική του μητέρα.

Ο Νίκολσον, που μόνο που δεν έβγαζε αφρούς από το στόμα, αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει την αλήθεια όταν ο κουνιάδος του, Σόρτι, το παραδέχτηκε, καθώς τόσο η Τζουν όσο και η Έθελ είχαν ήδη αποδημήσει.

Χρόνια αργότερα, δήλωσε στο Rolling Stone: «Μου έκανε εντύπωση πόσο καλά είχαν κρατήσει το μυστικό, αν μη τι άλλο. Με έχει βοηθήσει στην υποκριτική», είπε ειρωνικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA