Μενού
Ο Σταμάτης Γαρδέλης σε νυχτερινή του έξοδο
Σταμάτης Γαρδέλης | NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΖΟΤΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Σταμάτης Γαρδέλης μιλά για πρώτη φορά για τη νοσηλεία του στην Α' Ψυχιατρική Κλινική στο Δαφνί. Ο ηθοποιός που χρειάστηκε βοήθεια, παραμένει στη ψυχιατρική κλινική τα τελευταία 24ωρα, όπως έγινε γνωστό μέσα από δημοσίευμα της Σάσας Σταμάτη, στην εφημερίδα On Time.

Μιλώντας στον Αλκίνοο Μπουνιά και στο T-live τα «βάζει» με δημοσιογράφους που κάλεσαν τη μητέρα του για να τη ρωτήσουν για τη νοσηλεία στο Δαφνί.«Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου… Είμαι καλά, είμαι σε μια οικία και μια σταθερά κατάσταση, με μια περιφρουρούμενη κατάσταση, έχω τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ψυχολόγους…» ανέφερε αρχικά ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Είσαι ικανοποιημένος από το νοσηλευτικό, το ιατρικό προσωπικό εδώ; «Πάρα πολύ. Δηλαδή, είμαι εκστασιασμένος μπορώ να πω… Ξέρω ΄γω. Με έχει εντυπωσιάσει ο ζήλος, όχι που δείχνουν μόνο σε μένα, αλλά γενικά, που υπερβάλλουν και εαυτόν.  Αισθάνομαι ότι είμαι σε μια περιφρουρημένη κατάσταση, αισθάνομαι τη σιγουριά των επιστημόνων δίπλα μου και ξεκουράζομαι. Δηλαδή, έχω μπει σε έναν ρυθμό ύπνου… που, δεν κοιμόμουν πριν».

Μπράβο, το είχες ανάγκη. «Ε, βέβαια. Και κάποιες σκοτεινές, μαύρες, δυσοίωνες σκέψεις έχουν λίγο μείνει στην άκρη. Έχω ανακαλύψει… πώς να το πω τώρα, έτσι, το νόημα της ζωής, μέσα από τις πάρα πολλές συνεδρίες που έχω κάνει, έχει σαν να έχει ξαναγεννηθεί μέσα μου μία διάθεση για τα πράγματα και όπως και να πάνε. Θα τα αντιμετωπίσω» είπε ο ηθοποιός. 

Σταμάτης Γαρδέλης: «Μου δίνει κουράγιο η αγάπη του κόσμου»

Στη συνέχεια ο Σταμάτης Γαρδέλης ανέφερε ότι η αγάπη του κόσμου του δίνει δύναμη και κουράγιο. «Τη βλέπω και από εδώ και από τους επισκέπτες που έρχονται στους ασθενείς και από το νοσηλευτικό προσωπικό και από τους ανθρώπους όλους που εργάζονται σε αυτό το ψυχιατρικό ίδρυμα, το οποίο είναι πολύ παρεξηγημένο, τελικά και αναθεωρώ πάρα πολύ τις απόψεις μου, όταν σκεφτόμουν κάθε φορά που πέρναγα από εδώ προς τα κάτω, το Δαφνί… ότι είναι ένα τρελάδικο. Ε, λοιπόν το Δαφνί δεν είναι ένα τρελάδικο με την τρέχουσα, απλή έννοια. Το Δαφνί είναι μια ανώτερη ψυχιατρική κλινική, από πάρα πολύ αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι διδάσκουν τους δρόμους για να ανακαλύψει και να βρει κανείς και να ξεψαχνίσει της ψυχής του τα βάθη».

Το σημαντικό είναι ότι βρήκες το κουράγιο και ήρθες μόνος σου εδώ.

«Ναι, βρήκα το κουράγιο και ήρθα μόνος μου, διότι ήμουν σε πάρα πολύ μεγάλη πίεση και είχα φτάσει σε σημεία τα οποία δεν θέλω να τα αναπαράγω, να τα ξανασκέφτομαι, αλλά είχαν, με είχαν πνίξει πάρα πολύ σκοτεινές σκέψεις, ένα αδιέξοδο που ζω, που είναι πανελληνίως γνωστό. Δηλαδή, η ιστορία μου, που δεν είναι μόνο αυτή, είναι ένας φόρτος 45 χρόνων στο επάγγελμα, όλα αυτά που έχω ζήσει και όλη μου η προσωπικότητα, όλη μου η ύπαρξη, η υπόσταση έμπαινε σε αμφισβήτηση πια. Και ξέρεις, άμα είναι να σε ξεριζώνουν, να σε κόψουν σαν ένα δένδρο, με αλυσοπρίονο, μετά δεν έχεις ζωή».

Έτσι. Έτσι είναι…

«Κάπως έτσι το έβλεπα, τώρα έχω αναθεωρήσει κατά κάποιον τρόπο. Ο γιατρός μου, ο διευθυντής, ο Δημήτρης ο Πέτσας με φιλοσοφικά σχήματα, με ποιητική διάθεση, με φιλική διάθεση, μου έχει ανοίξει άλλους δρόμους, με έχει κάνει να ανακαλύψω άλλα πράγματα πολύ βαθιά μέσα μου και δυνάμεις πολύ πιο ισχυρές του θανάτου. Δυνάμεις της ζωής. Και νομίζω αυτό είναι ένα παράδειγμα για όλους. Ότι η ζωή αξίζει περισσότερο από οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να σε οδηγήσει απέναντι».

«Εκμεταλλεύονται την ιστορία μου»

Ο Σταμάτης Γαρδέλης παραδέχτηκε στη συνέχεια: «Βγαίνω στο κυλικείο τις ώρες που επιτρέπεται στο επισκεπτήριο και έχω πληροφορηθεί και για την αγάπη του κόσμου και για το τι λένε έξω και πώς έχει περάσει η περίπτωσή μου και, προφανώς, όλη αυτή η δημοσιότητα που έχει δοθεί στο θέμα, στο ζήτημά μου, έχει προσελκύσει ανθρώπους που, κατά κάποιον τρόπο, για μένα καπηλεύονται μια ιστορία και θα έπρεπε να δείξουν λίγο περισσότερο ευαισθησία. Τουλάχιστον, ως προς τη μητέρα μου. Η οποία είναι 91 χρονών και μου έδειξαν σε βίντεο… το λέω δηλαδή και… Δεν πρέπει να συγχίζομαι».

«Μου δείξανε σε βίντεο ότι την πήραν τηλέφωνο και της είπαν “ο γιος σου βρίσκεται σε ψυχιατρείο”. Στον Θεό που πιστεύετε. Δηλαδή, παίρνεις μια μεγάλη γυναίκα, 91 χρονών και της λες "το παιδί σου είναι σε ψυχιατρείο"; Μια γυναίκα που έχει μια προκατάληψη, μια συγκεκριμένη θέση στο τι είναι ψυχιατρείο».

«Για τη μάνα ψυχιατρείο δεν είναι όπως το πλησιάζουμε εσύ και εγώ… που είμαστε άνθρωποι του κόσμου και λέμε ότι όλοι μας χρειαζόμαστε μια ψυχική αγωγή και να όχι θεραπεία, μια ψυχική κατεύθυνση… Άντε να βάλεις σε αυτό το μυαλό του ανθρώπου των 91 χρόνων…» κατέληξε ο Σταμάτης Γαρδέλης.

Ο αδελφός του Σταμάτη Γαρδέλη για τη νοσηλεία του: «Περαστικό είναι»

Ο Παναγιώτης Γαρδέλης, αδερφός του ηθοποιού, μίλησε στον Θάνο Βάγιο και την εκπομπή «Το Πρωινό» το πρωί της Πέμπτης (23/11) αποκαλύπτοντας ότι ο ηθοποιός θα συνέλθει.

«Κάποια φάση άσχημη πέρασε, πήγε εκεί, τώρα πιστεύω θα συνέλθει. Περαστικό είναι. Ήταν περαστικό κάποιες στιγμές που μας πιάνει όλους. Δε μας πιάνει; Ένα άγχος, ένα αυτό, εντάξει, πιστεύω μια χαρά θα πάει Όπως πονάει το χέρι σου, πονάει το πόδι σου, κάποια στιγμή στραβώνει το μυαλό σου! Κάποιοι άνθρωποι που είναι πιο ευαίσθητοι, τους πειράζει πιο πολύ» είπε αρχικά ο Παναγιώτης Γαρδέλης.

Στη συνέχεια τόνισε και αυτός πως ο αδελφός του έφτασε στην απελπισία εξαιτίας του οικήματός του στο Πόρτο Γερμενό, που κινδυνεύει να χάσει. «Πρόκειται για αδικία μεγάλη. Ένα μπάχαλο είμαστε. Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης, πιάνουν μόνο τους μικρούς. Αυτά τα έχει πληρώσει ο Σταμάτης, ό,τι έχει κάνει, προσπαθεί με το νόμιμο τρόπο να βγάλει μια άκρη, γιατί τον έχουνε μπλέξει τελείως με τις μ… κιες τους. Λες και έχει κάνει καμιά βίλα… Ένα μικρό σπιτάκι είναι! Πιεζόταν, ε βέβαια, γιατί είναι κόπος… Ένα σπιτάκι μικρό, μόνος του το είχε φτιάξει με πολύ προσωπική δουλειά και εγώ τον είχα βοηθήσει. Δεν έκανε κανένα έγκλημα πια. Τι μ… ία…» είπε ο Παναγιώτης Γαρδέλης και πρόσθεσε για το πώς το έμαθε.

«Ξαφνικά πήγε. Όχι, δεν ήθελε να μας ανησυχήσει προφανώς… Όταν ήταν μέσα, μετά το έμαθα… Μου έφυγε το βάρος, γιατί λέω εκεί που θα πάει τώρα είναι ειδικοί άνθρωποι προφανώς… Το σύστημα δεν τον υποστήριξε, γιατί ο Σταμάτης ήταν καθαρός άνθρωπος. Δεν ήταν ούτε γλείφτης, ούτε ρουφιάνος… Δεν ταίριαζε απόλυτα σ’ αυτό το κω…σύστημα. Το πάλευε, καλός ηθοποιός είναι αλλά τι να πω τώρα… Είναι και αυτάρκης ο Σταμάτης, δεν είναι κανένας τύπος να θέλει πολλά λεφτά να κάνει τη μεγάλη ζωή, εντάξει… Ζούσε όπως ζει ο μέσος Έλληνας: με δυσκολίες, με οικονομικά προβλήματα, αλλά ζούσε, εντάξει…» κατέληξε ο αδελφός του Σταμάτη Γαρδέλη.

«Λύγισε» ο καλύτερος φίλος του Σταμάτη Γαρδέλη

Ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον καλύτερό του φίλο, Λεωνίδα Νικολαΐδη, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα. «35 χρόνια είμαστε φίλοι, από τα 22-23 του χρόνια. Εγώ ήμουν, κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να μιλάει, αλλά τέσσερα χρόνια είχαμε ψυχρανθεί. Έμενε και μαζί μου εδώ στη Βικτώρια. Όταν πέθανε ο πατέρας του, είπε: “θα αναλάβεις εσύ τον Σταμάτη, τον Παναγιώτη, τον αδελφό του και τη Δώρα, τη μάνα του”.

Έχω πάθει μεγάλο σοκ, πάρα πολύ, πάρα πολύ έχω πάθει… Δεν περίμενα ο Σταμάτης… Γιατί με μένα ήταν μια χαρά… 35 χρόνια, από το Καλουτά που δουλέψαμε, από τότε δεθήκαμε… Ήταν μια χαρά ο Σταμάτης, μια χαρά ήταν. Πήρα την εφημερίδα χθες και το διάβασα μέσα και έκλαιγα με μαύρο δάκρυ.

Θα πάω να τον δω, δε γίνεται να μην τον δω. Τι να σου πω τώρα… Σαν παιδί μου τον είχα. Λατρεία του είχα και μου είχε λατρεία» είπε φορτισμένος ο Λεωνίδας Νικολαΐδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA