Μενού
Αμερικανός youtuber
Ο Αμερικανός youtuber | Dave in Portugal / Youtube
  • Α-
  • Α+

Ο Dave Alastair τρώει ό,τι θέλει και δεν έχει πατήσει το πόδι του σε γυμναστήριο, αλλά με κάποιο τρόπο έχει μεταμορφώσει πλήρως το σώμα του σε λιγότερο από ένα χρόνο. Το μόνο πράγμα που άλλαξε; Μετακόμισε από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ο ίδιος αναφέρεται στην αλλαγή του τρόπου ζωής και την καλύτερη ποιότητα των τροφίμων, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες πριν και μετά του 33χρονου δείχνουν μια σαφή διαφορά: η κοιλιά του έχει εξαφανιστεί και πλέον έχει ένα στιβαρό σώμα.

Αλλά δεν πρόκειται μόνο για την εμφάνιση - ο Dave λέει ότι οι εξετάσεις αίματος το επιβεβαιώνουν. Πριν φύγει από τις ΗΠΑ, τα επίπεδα χοληστερόλης του είχαν επισημανθεί ως «αυξημένα».

Οκτώ μήνες μετά τη μετακόμιση στην Ευρώπη, νέες εξετάσεις αποκάλυψαν ότι οι αριθμοί του όχι μόνο είχαν μειωθεί, αλλά είχαν φτάσει σε «βέλτιστα» επίπεδα.

«Ούτε γυμνάζομαι, ούτε άλλαξα τη διατροφή»

Ο Dave, ο οποίος προηγουμένως ζούσε στο Reno της Νεβάδα, ισχυρίζεται ότι δεν έκανε καμία συνειδητή προσπάθεια να χάσει βάρος ή να γυμναστεί.

Επιμένει ότι δεν άλλαξε τη διατροφή του ούτε άρχισε να γυμνάζεται. Στην πραγματικότητα, έγειρε ακόμη περισσότερο στην απόλαυση.

«Όταν έφτασα στην Ευρώπη, δεν ακολούθησα κανένα πρόγραμμα διατροφής», είπε. «Έπινα άφθονο κρασί και μπύρα και έτρωγα όλες τις τοπικές λιχουδιές όπου κι αν πήγαινα», σημείωσε.

«Δεν επρόκειτο να παραλείψω το pain au chocolat στο Παρίσι ή την πάπια με ζυμαρικά στην Πράγα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά τη διατροφή του, ο Dave διαπίστωσε ότι τα κιλά του μειώθηκαν και το αποδίδει σε μια σειρά από διαφορές μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ όσον αφορά τις επιλογές τροφίμων και τρόπου ζωής. 

Ο YouTuber πιστεύει ότι «τα τρόφιμα στην Ευρώπη είναι πολύ πιο υψηλής ποιότητας και δεν έχουν μέσα τους πράγματα όπως πρόσθετα, πληρωτικά (συστατικά που προστίθενται στα τρόφιμα κυρίως για να αυξήσουν τον όγκο και τον όγκο), γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και χημικά». 

Ο διανομέας συστατικών Tilley Distribution υπογραμμίζει γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στα συστατικά μεταξύ των δύο περιοχών: «Στις ΗΠΑ, ο FDA υιοθετεί μια ιδιαίτερα πιο χαλαρή προσέγγιση όσον αφορά τις δοκιμές και τις επιθεωρήσεις, επιτρέποντας συχνά νέα συστατικά τροφίμων, εκτός αν αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβή. Αυτό περιλαμβάνει για παράδειγμα, αυξητικές ορμόνες και χημικά συντηρητικά».

Ωστόσο στην Ευρώπη, η EFSA απαιτεί τα πρόσθετα να είναι αποδεδειγμένα ασφαλή πριν από την έγκριση και έχει απαγορεύσει τη χρήση αυξητικών ορμονών και πολλών χημικών πρόσθετων.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο εξαιρετικά επεξεργασμένος χαρακτήρας των αμερικανικών τροφίμων σε σχέση με τα ευρωπαϊκά προϊόντα μπορεί να παίζει ρόλο στην αύξηση του σωματικού βάρους. 

Για παράδειγμα, πολλές μάρκες ζυμαρικών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν πηκτικές ουσίες, χρωστικές ουσίες και πρόσθετα όπως γαλακτωματοποιητές που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους, τα οποία έχουν συνδεθεί με φούσκωμα, υποτονικότητα και διαβήτη.

Τα ζυμαρικά, εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη φτιάχνονται συνήθως μόνο με σιμιγδάλι αλεύρι σίτου και νερό, αφήνοντας έξω τα συντηρητικά.

Και η επιστήμη δείχνει ότι η έλλειψη επεξεργασμένων τροφίμων θα μπορούσε να έχει πραγματικά οφέλη. Μια μελέτη του 2022 στο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι τα ζυμαρικά που είναι λιγότερο επεξεργασμένα τείνουν να χωνεύονται πιο αργά, επιβραδύνοντας το ρυθμό που η γλυκόζη εισέρχεται στο αίμα.

Η Amie Alexander, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στο Nutri Peak στην Αυστραλία, δηλώνει ότι τα μεγέθη των μερίδων τείνουν επίσης να είναι μικρότερα σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πέψη. 

«Τα γεύματα συνδυάζονται επίσης με άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα λαχανικά, τα οποία μπορούν να αμβλύνουν περαιτέρω τις αντιδράσεις του σακχάρου στο αίμα», λέει ακόμα.

Στη συνέχεια, ο Dave Alastair αναφέρει ότι έχει παρατηρήσει πως οι Ευρωπαίοι πίνουν πολύ καφέ και καπνίζουν περισσότερο από τους Αμερικανούς, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναχαίτιση της πείνας. 

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να είναι ευεργετικός για την απώλεια βάρους, όταν καταναλώνεται με μέτρο και χωρίς υπερβολική προσθήκη ζάχαρης ή κρέμας γάλακτος.

Μελέτη του 2023 παρακολούθησε τις συνήθειες καφέ περισσότερων από 150.000 συμμετεχόντων και διαπίστωσε ότι η κατανάλωση καφέ χωρίς ζάχαρη σχετιζόταν με μια μέτρια μείωση της αύξησης του σωματικού βάρους σε διάστημα τεσσάρων ετών μετά από προσαρμογή για άλλες μεταβλητές του τρόπου ζωής. 

Με κάθε επιπλέον φλιτζάνι, οι καταναλωτές καφέ έπαιρναν περίπου ένα τέταρτο του ενός κιλού λιγότερο από τους συνομηλίκους τους.

Εν τω μεταξύ, είναι γνωστό ότι η νικοτίνη στα τσιγάρα καταστέλλει την όρεξη και αυξάνει τον μεταβολισμό, ενώ χρησιμεύει και ως αντιπερισπασμός από την πείνα ή την επιθυμία για φαγητό, παρά τον τεράστιο αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Αν και δεν άλλαξε το πρόγραμμα γυμναστικής του, ο Dave είπε ότι άρχισε να περπατάει πολύ περισσότερο μετά τη μετακόμισή του στην Ευρώπη. 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όταν βρίσκομαι στην Ευρώπη περπατάω πολύ περισσότερο απ' ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες και νομίζω ότι αυτό είναι σχεδιασμένο», είπε.

«Κατά τη διάρκεια της άνθησης της αυτοκινητοβιομηχανίας στις αρχές του 20ού αιώνα έγιναν πολλές συμφωνίες για να επενδυθούν πολλά σε αυτοκινητόδρομους αντί για τρένα και έτσι η Αμερική έγινε μια κουλτούρα τόσο επικεντρωμένη στο αυτοκίνητο», αναφέρει.

«Νομίζω ότι αυτό συμβάλλει στο να περπατούν οι Ευρωπαίοι κατά μέσο όρο πολύ περισσότερο από τους Αμερικανούς», συμπληρώνει.

Το περπάτημα μετά από ένα γεύμα έχει αποδειχθεί σταθερά ότι βοηθά την τροφή να χωνευτεί πιο γρήγορα και τα αέρια να μετακινηθούν ευκολότερα σε όλο το πεπτικό σύστημα, αποτρέποντας το φούσκωμα. 

Μελέτη του 2022 διαπίστωσε μάλιστα ότι ένας δίλεπτος περίπατος μετά το φαγητό βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, επειδή οι μύες θα απορροφήσουν την επιπλέον γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος. 

Εν κατακλείδι, ο Dave λέει ότι δεν ισχυρίζεται ότι «αν μετακομίσετε στην Ευρώπη θα χάσετε ως δια μαγείας όλο αυτό το βάρος και θα γίνετε σούπερ υγιείς, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο αυτό συνέβη σε μένα και δεν ξέρω καν πώς συνέβη».

«Παρατήρησα το ίδιο πράγμα όταν ήμουν εκεί»

Αφού δημοσίευσε την εμπειρία του με την απώλεια βάρους στην Ευρώπη, πολλοί τηλεθεατές απάντησαν με παρόμοιες ιστορίες. 

Ένας σχολιαστής έγραψε: «Έζησα στη Βαρκελώνη για ένα χρόνο και μου συνέβη το ίδιο πράγμα. Και έτρωγα όλα τα πράγματα- φρέσκο ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα, τηγανητά πράγματα και έπινα κρασί κάθε μέρα. Όταν επέστρεψα στο Λος Άντζελες ήμουν πιο ελαφρύς από ποτέ και είχα μηδενικές τροφικές αλλεργίες. 

Εδώ στο Λος Άντζελες θεωρώ ότι είναι ωφέλιμο να τρώω χαμηλούς υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη και να απέχω από το αλκοόλ, αν θέλω να νιώθω καλά και να μην παίρνω βάρος».

Ένας άλλος αποκάλυψε: «Παρατήρησα το ίδιο πράγμα όταν ήμουν εκεί. Οι δύο πρώτες εβδομάδες μου στην Ευρώπη ήταν στην Πορτογαλία και εκεί παρατήρησα τη μεγαλύτερη διαφορά. Περπατούσα/εξερευνούσα περισσότερο.Το επίπεδο του άγχους μου έπεσε στο ΤΙΠΟΤΑ και το φαγητό μου φαινόταν πολύ πιο υγιεινό. 

Πήγα εκεί με μέση 31' και επέστρεψα στις ΗΠΑ με μέση σχεδόν 30.Τα δύο λίτρα μου έγιναν και πάλι six pack και ένιωσα ειλικρινά 10 χρόνια νεότερος. 

Είχαμε Sangria και Gelato σε τακτική βάση, αλλά απλά έχω την αίσθηση ότι όλα ήταν πιο φυσικά και όχι γεμάτα συντηρητικά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA