Μενού
Πλυντήριο ρούχων
Πλυντήριο ρούχων | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, ο μόνος τρόπος για να μείνει το σπίτι δροσερό είναι με αποτελεσματικό κλιματισμό. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές που, πέρα από την υπερβολική τους κατανάλωση, παράγουν και αχρείαστη θερμότητα το καλοκαίρι;

Σύμφωνα με τη Sun, υπάρχουν 6 συσκευές που μπορούν να μετατρέψουν τον χώρο σας σε «σάουνα», αλλά και να προσθέσουν γρήγορα ψηφία στον λογαριασμό ρεύματος, αν κάνετε αλόγιστη χρήση τους.

Το μέσο υπολόγισε επίσης πόσο κοστίζουν συνολικά και ξεχωριστά κάθε μία από αυτές σε ένα νοικοκυριό ετησίως, και πρότεινε λύσεις για πιο οικονομική χρήση.

Κονσόλες παιχνιδιών - Κόστος: 32,16 ευρώ/χρόνο

Μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρονική σας κονσόλα το βράδυ. Αλλά μπορεί να σημαίνει ότι προσθέτει επιπλέον οφειλές στον ετήσιο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον, εάν μια κονσόλα υπερθερμανθεί ή καταπονηθεί υπερβολικά, θα μπορούσε να προσθέσει ακόμα περισσότερα στους λογαριασμούς ενέργειας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσο πιο ζεστό γίνεται το μηχάνημα, τόσο πιο δύσκολο είναι να δουλέψει και τόσο περισσότερο κοστίζει η λειτουργία του.

Ο Nicholas Auckland, ειδικός σε θέματα ενέργειας, είπε: «Συνιστώ να βάλουμε στόχο να μειώσουμε τον χρόνο παιχνιδιού, ειδικά το καλοκαίρι, όταν η θερμότητα από τις συσκευές θα ζεστάνει τα σπίτια μας και ο ζεστός καιρός θα δυσχεραίνει τη λειτουργία τους».

Ηλεκτρονική κονσόλα
Ηλεκτρονική κονσόλα | Shutterstock

Υπολογιστές και λάπτοπ - Κόστος: 147,14 ευρώ/χρόνο

Εάν εργάζεστε από το σπίτι τακτικά, φροντίστε να αποσυνδέσετε τον φορητό υπολογιστή σας και να απενεργοποιήσετε πλήρως τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας στο τέλος της ημέρας.

Αν τα αφήσετε σε κατάσταση αναμονής θα συνεχίσει να καταναλώνει ενέργεια. Ο Nicholas είπε: «Οι καθημερινοί φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν συνήθως περίπου 50 watt την ώρα, το οποίο θα κόστιζε 3,50 ευρώ τον μήνα εάν τον χρησιμοποιούσατε κάθε μέρα για οκτώ ώρες».

«Οι αεραγωγοί σε υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές θα προσθέσουν επίσης θερμότητα στο σπίτι, επομένως προτείνω να εκτελείτε μόνο συμβατά και "ελαφρά" προγράμματα», είπε.

Λάπτοπ
Λάπτοπ | Shutterstock

Πλυντήρια ρούχων και στεγνωτήρια - Κόστος: 171,04 ευρώ/χρόνο

Η λειτουργία και των δύο αυτών συσκευών μία φορά την εβδομάδα μπορεί να κοστίσει 171,04 ευρώ κατά τη διάρκεια ενός έτους. «Θα απέφευγα να χρησιμοποιώ το στεγνωτήριο όσο το δυνατόν περισσότερο το καλοκαίρι και θα βασιζόμουν στο άπλωμα για να στεγνώσουν τα ρούχα», πρότεινε ο ειδικός.

«Ακόμα κι αν δεν έχετε εξωτερικό χώρο, το να κρεμάσετε τα ρούχα σας σε εσωτερικό χώρο και να ανοίξετε ένα παράθυρο είναι μία βιώσιμη εναλλακτική για το στέγνωμα», πρόσθεσε.

Στεγνωτήριο
Στεγνωτήριο | Shutterstock

Βραστήρας - Κόστος: 5,22 ευρώ/χρόνο

Συνήθως τον γεμίζουμε υπερβολικά και βράζουμε περισσότερο νερό απ' ό,τι χρειαζόμαστε. «Ένας βραστήρας προσθέτει πολλή θερμότητα και ατμό στο σπίτι σας, καθιστώντας το πιο ζεστό, καθώς και καταναλώνει πολλή ενέργεια», τόνισε ο κ. Auckland.

«Συνιστώ να γεμίζετε το βραστήρα σας μόνο όσο χρειάζεται για να μην λειτουργεί πολύ ώρα, ζεσταίνοντας νερό που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί».

Εάν τυχόν δεν τηρήσετε τις συμβουλές του Nicholas Auckland, να υπολογίζεται πως τα ετήσια έξοδά σας θα ανέλθουν στα 355 ευρώ.

Βραστήρας
Βραστήρας | Shutterstock

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA