Μενού
 • Α-
 • Α+

Ο γάμος και το πάρτι της Ελίζαμπεθ Ελέτσι με τον Νεκτάριο Λεμονίδη έκρυβε μεγάλη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έβαλαν τον γάμο στο... στόχαστρο, μετά την επίδειξη χλιδής στα social media, αφού ενεργοποιήθηκε ειδικό λογισμικό και ομάδα ελεγκτών του διαδικτύου. 

Η ίδια η Ελίζαμπεθ Ελέτσι είχε πει πως ο γάμος της «έχει ξεπεράσει τις 30.000 ευρώ; Ε ναι καλέ! Τις 50.000 ευρώ; Κάπου εκεί». Η ίδια ισχυρίζεται, μετά την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ πως η συμφωνία προέβλεπε πως οι συντελεστές της δεξίωσης θα πληρώνονταν μέσω διαφήμισης στα social media. 

«Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του γάμου και της τελετής και της δεξίωσης έχουν ανταποδοτική προβολή μέσα από τα social media μου και τις εκπομπές που προέβαλαν το γάμο. Δεν ξέρω ποιος και γιατί θέλει να μου αμαυρώσει την ωραιότερη ημέρα της ζωής μου», δήλωσε. 

Με τη βοήθεια ειδικού αλγορίθμου οι ελεγκτές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της φοροδιαφυγής. Προέκυψε πως ο τραγουδιστής που διασκέδασε τους καλεσμένους δεν εμφάνισε κανένα τιμολόγιο για τη συγκεκριμένη μέρα. 

Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας για τη δεξίωση του γάμου έχει μπει η εταιρία νυφικών, το κτήμα, το ζαχαροπλαστείο που επιμελήθηκε τα γλυκά και τη γαμήλια τούρτα, κομμωτήριο, η επιχείρηση μακιγιάζ που ανέλαβε τη νύφη, ανθοπωλείο και κοσμηματοπωλείο, το πρόσωπο που σχεδίασε τον γάμο, οι φωτογράφοι, οι μουσικοί, ο DJ και οι διακοσμητές.

Η φοροδιαφυγή στον γάμο

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το κτήμα με όλη τη διοργάνωση και τη διακόσμηση κόστισε 3.000 ευρώ. To MEGA επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του κτήματος, ο οποίος είπε πως η κοστολόγηση της παροχής ήταν στις 7.000 ευρώ ενώ έγινε μια καλύτερη τιμή στην κ. Ελέτσι για να τoυς διαφημίσει μέσω του Instagram.

Όσον αφορά το νυφικό, η απόδειξη που κόπηκε ήταν τόσο μικρή ακόμα και για ενοικίασή του. Σε σχέση με τα το μακιγιάζ αλλά και για το κομμωτήριο δεν κόπηκε καμία απόδειξη.

Αναφορικά με τα κοσμήματα, επίσης δεν υπάρχει απόδειξη. Όσον αφορά την τούρτα, κόπηκε ένα παραστατικό των 1.000 ευρώ. Για το ανθοπωλείο κόπηκε ένα παραστατικό των 490 ευρώ ενώ ο στολισμός κοστίζει περίπου 6-10.000 ευρώ. Ενώ για τα σερβίτσια δεν κόπηκε τίποτα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ:

 • Ο γνωστός τραγουδιστής δηλώνει εισόδημα ετήσιο 10.000€ ενώ έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις.
 • Ο σχεδιαστής γάμου, είναι διάσημος για τη δουλειά του αλλά άγνωστος στην εφορία.
 • Για την εταιρεία νυφικών βρέθηκαν αποδείξεις μέσου ποσού 300 € και ζημιές 160.000 € από το 2018.
 • Το κτήμα δήλωσε παραστατικό 3.000 € με ζημιές 200.000 € από το 2019.
 • Για την τούρτα δηλώθηκε παραστατικό 1.000 € και ζημιές 300.000 € από το 2019.
 • Για τα σερβίτσια δεν κόπηκε κανένα παραστατικό ενώ τα έσοδα του 2022 ήταν 6.000 €
 • Το κομμωτήριο δεν έχει φορολογικό μηχανισμό  και είναι χωρίς έσοδα την τελευταία 3ετία.
 • Για το μακιγιάζ δεν κόπηκε κανένα παραστατικό. Ωστόσο, υπάρχουν δείγματα δουλειάς από 15 γάμους  (Μύκονο, Πάρο, Costa Navarino, Πόρτο Χέλι) και έσοδα 2022: 8.000 €.
 • Το ανθοπωλείο έκοψε παραστατικό 490 € με ζημιές 2022, 10.000 € ενώ έχει 10 φορτηγά.
 • Tο κοσμηματοπωλείο δεν διαβιβάζει στοιχεία μέσω eSend ή μέσω myDΑΤΑ και έχει έσοδα μετά το 2017 3.000 €.
 • Για την φωτογράφηση δεν χρησιμοποιήθηκε ταμειακή και δεν κόπηκε κανένα παραστατικό. Τα έσοδα είναι 8.500-11.000 €
 • Ο μουσικός δεν έκοψε κανένα παραστατικό ενώ ο DJ του γάμου έχει κάνει διακοπή από το 2011.

Η απάντηση

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, πληροφόρηση ή ενόχληση από καμία υπηρεσία σχετικά με οικονομικό έλεγχο για τον γάμο μας. Ο σύζυγός μου ενημερώθηκε από εσάς, δεν γνώριζε απολύτως τίποτα. Όλα έχουνε γίνει απολύτως νόμιμα με παραστατικά για ανταποδοτική διαφήμιση» λέει η Ελίζαμπεθ Ελέτσι σύμφωνα με το MEGA. 

Και ο σύζυγός της, Νεκτάριος Λεμονίδης σημειώνει: «Δεν έχω καμία πληροφόρηση για κάποιο οικονομικό έλεγχο το μαθαίνω τώρα από εσάς. Δεν έχει έρθει κάποια ειδοποίηση από αρμόδια υπηρεσία».

Η απάντηση του Τριαντάφυλλου 

Παρέμβαση σχετικά με τα όσα ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τον γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι έκανε ο τραγουδιστής Τριαντάφυλλος ο οποίος φέρεται να τραγούδησε αφιλοκερδώς.

Ο ίδιος παρεμβαίνοντας στο MEGA, τόνισε ότι γνώρισε την Ελίζαμπεθ Ελέτσι στο Survivor και πως της είχε υποσχεθεί ότι όπου και αν βρίσκεται εκείνη την περίοδο θα τραγουδήσει χωρίς κέρδος στο γάμο της. Ο ίδιος τόνισε πως «αγαπάω την Ελλάδα και την εφορία και είμαι πάντα κύριος».

«Πήγα στο Survivor. Εκεί μέσα στη ζούγκλα ήμουν φιλαράκι με την Ελίζαμπεθ. Και μου έλεγε "θέλω να παντρευτώ έχω μεγαλώσει, να κάνω παιδιά". Της λέω "αγάπη μου, επειδή το θες τόσο πολύ, όταν βγούμε και παντρευτείς εγώ θέλω να τραγουδήσω αφιλοκερδώς, όπου και να είμαι θα έρθω να τραγουδήσω σε σένα τζάμπα"», είπε ο Τριαντάφυλλος

«Έτυχε λοιπόν να γίνει ο γάμος να είμαι εδώ και να τραγουδάω στον Πειραιά στο μαγαζί μας που γίνεται χαμός, και την ίδια μέρα πήγα τραγούδησα αφιλοκερδώς. Τραγούδησα μόνο 25 λεπτά γιατί έπρεπε να πάω στο μαγαζί που ήταν γεμάτο γιατί θα έτρωγα ξύλο από τους επιχειρηματίες. Είναι δικαίωμά μου να τραγουδήσω σε κάποιο γάμο αφιλοκερδώς. Σε όλα μου τα live κόβω δελτίο παροχής. Αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω την Εφορία γιατί είμαι κύριος όλα αυτά τα χρόνια», συμπλήρωσε. 

«Από τον κ. Ατζούν είναι φορολογημένα τα λεφτά που έχω πάρει. Το ξέρεις όμως ότι είναι προσωπικά δεδομένα αυτά; Να ψάξει η ΑΑΔΕ αν είμαι κύριος σε όλα. Δήλωσα ότι αυτό το κάνω δωρεάν, το δήλωσα πριν το γάμο, το δήλωσα και στο γάμο», είπε. 

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

 • Ο γνωστός τραγουδιστής, που τραγούδησε στο party του γάμου, δεν διαβίβασε μέσω του myDATA τιμολόγιο για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Επιπλέον, βρέθηκε, τα προηγούμενα χρόνια να δηλώνει εισοδήματα της τάξης των 10.000 ευρώ, όταν, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, υπάρχει πλήθος εμφανίσεών του σε νυχτερινά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
 • Το πρόσωπο που ανέλαβε τον σχεδιασμό του γάμου (wedding planner) - που αυτοπροβάλλεται ως planner επωνύμων και ότι συμμετέχει σε εταιρεία που οργανώνει γαμήλιες δεξιώσεις και βαπτίσεις, δεν συμμετέχει φορολογικά σε κάποια επιχείρηση, ούτε έχει κάνει έναρξη δραστηριότητας μέσω ατομικής επιχείρησης. Ουσιαστικά, λειτουργεί επαγγελματικά μέσω της επιχείρησης συγγενικού προσώπου, το αντικείμενο δραστηριότητας της οποίας έχει να κάνει με τη διοργάνωση γαμήλιων δεξιώσεων. Πάντως, δεν φαίνεται να έχει εκδοθεί παραστατικό για τις υπηρεσίες σχεδιασμού της γαμήλιας δεξίωσης. Το εν λόγω πρόσωπο δεν δηλώνει καθόλου έσοδα, ούτε από μισθωτές υπηρεσίες. Το συγγενικό πρόσωπο δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 20.000 για το 2022.
 • Η εταιρεία νυφικών δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τα ρούχα, που έφτιαξε. Για το διάστημα που έγινε ο γάμος, προκύπτει έκδοση δέκα αποδείξεων, μέσου ποσού 300 ευρώ, αξία που γενικά απέχει μακράν και από αυτή μιας ημερήσιας ενοικίασης. H ίδια εικόνα (μάλιστα με ακόμη μικρότερα μέσα μεγέθη) επικρατεί για το σύνολο του έτους, τη στιγμή που από τη σελίδα της στο Facebook προκύπτει η παροχή ενδυμάτων σε πλήθος γάμων και βαπτίσεων με εμφανώς διαφορετικό προϋπολογισμό. H επιχείρηση έχει συσσωρευμένες ζημιές άνω των 160.000 ευρώ, από το 2018 και μετά.
 • Το κτήμα, που έγινε ο γάμος, έχει εκδώσει ένα παραστατικό ύψους 3.000 ευρώ την ημερομηνία τέλεσης του γάμου. Από το 2019, που έκανε έναρξη η επιχείρηση, έχει συσσωρεύσει ζημιές άνω των 200.000 ευρώ (κάθε της χρήση είναι ζημιογόνος). Εμφανίζεται να ενοικιάζει ακίνητο, με ετήσιο μίσθωμα που ξεπερνά τις 55.000 ευρώ.
 • Η ατομική επιχείρηση παρασκευής της γαμήλιας τούρτας φαίνεται να εξέδωσε ένα παραστατικό 1.000 ευρώ, που, λόγω ημερομηνίας έκδοσης, είναι ενδεχόμενο να σχετίζεται με το γάμο. Ωστόσο, πρόκειται για επιχείρηση παρασκευής cupcakes και ιδιαίτερα εντυπωσιακών/θεματικών γλυκών και τουρτών για γενέθλια, γάμους και βαπτίσεις, που παρά την έντονη αναγνωρισιμότητα της μέσω της παρουσίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει εμφανίσει ποτέ κέρδη από τη λειτουργία της και μετά, αλλά αντιθέτως συσσωρεύει ζημιές, άνω των 300.000 ευρώ. Σε κάθε φορολογική δήλωση εισοδήματός της από το 2019 και μετά, για να δικαιολογηθούν οι δαπάνες του φυσικού προσώπου, είτε έχει συμπληρωθεί ο κωδικός της ανάλωσης κεφαλαίου, είτε ο κωδικός της πώλησης περιουσιακών στοιχείων / λήψης δανείων, είτε και οι δύο μαζί.
 • Η επιχείρηση, που παρείχε τα σερβίτσια της δεξίωσης, δεν έχει ταμειακή, ούτε διαβιβάζει στοιχεία μέσω myDΑΤΑ. Δεν προκύπτει λοιπόν η διαβίβαση κάποιου παραστατικού που να σχετίζεται με την γαμήλια δεξίωση. Για το 2022 εμφάνισε τζίρο κάτω των 6.000 ευρώ και ζημιά περίπου 9.000 ευρώ, τη στιγμή που από τη σελίδα της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκύπτει ότι έχει αναλάβει το υψηλής αισθητικής «art de la table» σε πλήθος δεξιώσεων.
 • Το κομμωτήριο, που επιμελήθηκε το χτένισμα της νύφης, δεν έχει φορολογικό μηχανισμό. Από το MyDATΑ, προκύπτουν μόνο κάποια τιμολόγια προς επιχειρήσεις, άρα και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν ενδείξεις τιμολόγησης των υπηρεσιών, που παρασχέθηκαν στη νύφη. Οι ιστοσελίδες που διατηρεί η επιχείρηση στα social media περιέχουν πλήθος από χτενίσματα γάμων, που έχει αναλάβει η επιχείρηση. Οι φορολογικές της δηλώσεις, κατά την τελευταία τριετία, δεν εμφανίζουν έσοδα.
 • Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε το μακιγιάζ της νύφης δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τις υπηρεσίες της. Διατηρεί προσωπική ιστοσελίδα, από την οποία προκύπτει μια τελείως άλλη εικόνα για το πραγματικό ύψος των εσόδων της, ενώ από τη σελίδα της στο Instagram προκύπτουν πάρα πολλές δουλειές που έχει αναλάβει στο παρελθόν. Στην προσωπική της σελίδα εμφανίζει δείγματα δουλειάς της από 15 γάμους (έχουν τελεστεί κυρίως εκτός Αθηνών - Μύκονο, Πάρο, Costa Navarino, Πόρτο Χέλι), στους οποίους κλήθηκε να παράσχει υπηρεσίες μακιγιάζ. Γενικώς, φαίνεται να ασχολείται αποκλειστικά με υψηλού προϋπολογισμού γάμους / events, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ύψος των δηλούμενων εισοδημάτων της. Χαρακτηριστικά, το 2022, δήλωσε ακαθάριστα έσοδα (τζίρο) λίγο παραπάνω από 8.000 ευρώ.
 • Από το ανθοπωλείο έχει εκδοθεί ένα παραστατικό 490 ευρώ που ίσως σχετίζεται με το γάμο, λόγω ημερομηνίας. Η επιχείρηση δήλωσε ακαθάριστα έσοδα 239.000 ευρώ το 2022, με ζημιές χρήσης λίγο κάτω από τα 10.000 ευρώ . Παράλληλα όμως κατέχει περί τα 10 φορτηγά αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού τα οποία προφανώς χρησιμοποιεί σε παραλαβές και διανομές. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης διατηρεί επίσης προσωπική ιστοσελίδα στην οποία και φαίνεται το εξεζητημένο ύφος των ανθοστολισμών του και η εμπλοκή του σε γάμους που διεξάγονται σε προορισμούς 'πολυτελείας', κάτι που γίνεται ακόμη πιο εμφανές από την επίσκεψη στη σελίδα του στο Instagram. Οι φορολογικές δηλώσεις, που υπέβαλε την τελευταία τριετία, πρακτικά στερούνται εσόδων.
 • Το κοσμηματοπωλείο, από το οποίο αγοράστηκε το γαμήλιο δαχτυλίδι, δεν διαβιβάζει στοιχεία πώλησης, ούτε μέσω eSend, αλλά ούτε και μέσω myDΑΤΑ. Συνεπώς, δεν εντοπίστηκε παραστατικό για το δαχτυλίδι, το οποίο φέρεται να ήταν μεγάλης αξίας. Το συνολικό άθροισμα των ακαθαρίστων εσόδων της επιχείρησης από το 2017 και μετά είναι περίπου 3.000 ευρώ και προφανώς οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη πρακτικά στερούνται εσόδων. Ωστόσο, από τη σελίδα του ιδιοκτήτη στο Instagram προκύπτει η πώληση πολλών κοσμημάτων και μεταχειρισμένων Rolex.
 • Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε τη φωτογράφηση δεν χρησιμοποιεί ταμειακή και από το myDΑΤΑ δεν προκύπτει διαβίβαση παραστατικού παροχής υπηρεσιών για τις υπηρεσίες φωτογράφισης, που πρόσφερε στον γάμο. Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, η οποία έχει βραβευθεί για την ποιότητα της δουλειάς της, υπάρχει πλήθος φωτογραφιών από δεξιώσεις τις οποίες έχει καλύψει, με εξαιρετικά επαγγελματικό ύφος. Τα ακαθάριστα έσοδα που δηλώνει από το 2017 και μετά κυμαίνονται μεταξύ 8.500 και 11.000 περίπου. Στη δήλωση του 2022, προκειμένου να δικαιολογήσει την αγορά ακινήτου περίπου 200.000 ευρώ, συμπλήρωσε ποσό ανάλωσης κεφαλαίου μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από το αρχείο της ΑΑΔΕ.
 • Ο μουσικός, που έπαιξε στο party, έχει κάνει έναρξη το 2021 και από τις προσωπικές του σελίδες στο facebook φαίνεται ότι έχει εμφανιστεί σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και συναυλιών. Αθροιστικά, τα έσοδα της ατομικής επιχείρησης για το 2021 και 2022 είναι λίγο κάτω των 7.000 ευρώ, με αθροιστικό αποτέλεσμα ζημία περί τα 6.000 ευρώ. Δηλώνει επίσης περίπου 15.000 ευρώ(αθροιστικά και για τα δυο παραπάνω έτη) ως εισόδημα από μισθωτή εργασία. Από τα διαβιβασθέντα στοιχεία στο myDΑΤΑ δεν προκύπτει η έκδοση παραστατικού για την παρουσία του στον γάμο.
 • Ο DJ του γάμου έχει κάνει διακοπή της ατομικής του επιχείρησης από τ0 2011 και δεν συμμετέχει σε κάποια εταιρεία. Παρά το ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται ως dj σε πλήθος εκδηλώσεων, τα δηλούμενα εισοδήματά του από μισθωτή εργασία για το 2022 και το 2021 είναι λίγο άνω των 3.000 ευρώ, ενώ για το 2020 και 2019 είναι κάτω των 2.000 ευρώ. 
 • Το πρόσωπο, που διακόσμησε με μπαλόνια τον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης, εμφανίζεται ως υπεύθυνο επιχείρησης, η οποία λειτουργεί υπό άγνωστο φορολογικό καθεστώς, ενώ το πρόσωπο ούτε είναι επιτηδευματίας, ούτε συμμετέχει σε κάποια εταιρεία. Δεν δηλώνει εισοδήματα, παρά το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από χώρους, τη διακόσμηση των οποίων φαίνεται να έχει επιμεληθεί.
 • Η ατομική επιχείρηση δημοσίων σχέσεων που ανέλαβε την προβολή του γάμου δεν προέκυψε να διαβίβασε παραστατικό προς το ζευγάρι για τις υπηρεσίες της.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA