Μενού
Καλοριφέρ
Καλοριφέρ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Είναι δυνατόν να πληρώσετε λιγότερο από 10 ευρώ για να γλυτώσετε εκατοντάδες; Αν νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα, μάθετε ότι ένα πολύ φθηνό αξεσουάρ θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει απίστευτα ποσά από τους λογαριασμούς ενέργειας αυτό το χειμώνα.

Όπως είπε ένας ειδικός μόνωσης χώρων στη Sun, «Εξοικονομούμε καλύτερα ενέργεια όταν δεν την καταναλώνουμε καν, επομένως είναι σημαντικό να κοιτάξετε από πού μπορεί να διαφεύγει η θερμότητα στο σπίτι σας».

Το μαγικό μονωτικό

Σύμφωνα με τον ειδικό Dave Raval, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ψάξουμε για ανοίγματα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού απ' όπου δραπετεύει η θερμότητα.

«Ένα κρύο βράδυ, περάστε με το χέρι σας κάθε παράθυρο και κάθε πόρτα του σπιτιού, για να αισθανθείτε πού κάνει ρεύμα», είπε ο Dave, λέγοντας ότι ο πιο συνήθης ύποπτος είναι το κενό κάτω από την πόρτα.

Για αυτό, το πιο ζωτικό και οικονομικό αξεσουάρ που μπορείτε να πάρετε είναι μία λωρίδα μόνωσης, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα οικιακών. Αγοράστε μερικές φτηνές αυτοκόλλητες λωρίδες αφρού για να μπλοκάρετε τον κρύο αέρα στις πόρτες, και κάντε το ίδιο για τα παράθυρα, στα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μονωτική ταινία, όπως συμβουλεύει ο ειδικός.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA