Μενού
Πικ νικ
Πικ νικ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μερικές φορές θέλεις απλά να ξεφύγεις, αλλά δεν έχεις τον χρόνο για μεγάλες εκδρομές. Η λύση του πικ νικ σε έναν χώρο πρασίνου αποτελεί τότε μία από τις καλύτερες επιλογές. Για εμάς τους Αθηναίους όμως τα μέρη που συνδυάζουν πράσινο και ησυχία είναι δυσεύρετα.

Γι' αυτό και εδώ θα σας προτείνουμε μερικά μέρη εντός λεκανοπεδίου όπου μπορείτε να χαλαρώσετε πάνω στο γρασίδι, δίπλα στη φύση, χωρίς συνωστισμό και μακριά από τη φασαρία των λεωφόρων και του πλήθους.

Πάρνηθα

Εκεί που κερδίζει ο πολύπαθος «πνεύμονας» της Αθήνας είναι ο τεράστιος χώρος του και οι ιδιαίτερες ομορφιές του. Η Πάρνηθα είναι εύκολα προσβάσιμη, προσφέρει πολλές επιλογές σε μονοπάτια, διαθέτει τεράστιο φυσικό πλούτο και ομορφιά, ενώ ακόμα και τα Σαββατοκύριακα που συρρέουν οι πρωτευουσιάνοι, και πάλι μπορείς να βρεις μία ήσυχη γωνιά.

Διαθέτει πολλά πλατώματα, με ξύλινα τραπέζια και παγκάκια για να ξαποστάσουν και όσοι δεν θέλουν να κάθονται κάτω, ενώ την εμπειρία κάνει ακόμα πιο μαγευτική η περιστασιακή συνάντηση με την τοπική πανίδα, συνήθως με ελάφια και αλεπούδες, που έχουν συνηθίσει τους επισκέπτες.

Πρώην Βασιλικά κτήματα Τατοΐου

Εδώ δεν θα βρείτε μόνο δεντράκια και ζωάκια, αλλά και ιστορικό πλούτο. Πέρα από πικ νικ, μπορείτε να επισκεφθείτε τα ιστορικά κτίρια, να κάνετε ποδήλατο σε στρωμένα δρομάκια, και να φέρετε και τα κατοικίδιά σας, αφού εκεί δεν θα κινδυνεύουν από τους λύκους της Πάρνηθας.

Λίμνη Μπελέτσι, Ιπποκράτειος Πολιτεία

Η λίμνη Μπελέτσι απέχει μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, ένα κρυφό στολίδι για όσους τη γνωρίζουν. Πρόκειται για μία πανέμορφη λίμνη με επιφάνεια μόλις 7 στρεμμάτων και με βάθος που φτάνει τα 9 μέτρα, τα νερά της οποίας τροφοδοτούνται από κοντινή πηγή και το νερό της βροχής.

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε πικ νικ δίπλα στους κύκνους, τις χήνες και τις πάπιες και τα ελάφια που συχνάζουν στις όχθες και τα νερά της. 

Καταρράκτης Ραπεντώσας, Διόνυσος

Εάν πάλι θέλετε να φάτε κολατσιό σε ένα πιο «άγριο» τοπίο, μετά από λίγη πεζοπορία, ο μικρός καταρράκτης στις βορειοανατολικές παρυφές της Πεντέλης είναι η τέλεια επιλογή.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον ομώνυμο οικισμό και τα λατομεία Διονύσου. Μπορείτε να φτάσετε μετά από σύντομη πεζοπορίας ακολουθώντας το ρέμα, με αφετηρία το φράγμα της Ραπεντώσας, στην κοιλάδα της Ντάρδιζας ή να οδηγήσετε στον χωματόδρομο που φτάνει αρκετά κοντά. 

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Το πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» είναι μία ανάσα πρασίνου για τα Δυτικά προάστια. Ανάμεσα στους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού, έχει μία περίπλοκη ιστορία και μέσα στις δεκαετίες έχει χάσει μεγάλο μέρος των χώρων του λόγω παραχωρήσεων σε τρίτους.

Ακόμα και έτσι όμως παραμένει το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Αττικής, που απλώνεται σε μία τεράστια έκταση με τρεις διασυνδεδεμένες λίμνες, δάση πεύκης, δασύλλια, ελαιώνες, και καλλιέργειες φυστικιάς. 

Παρουσιάζει εξαιρετική ποικιλομορφία χλωρίδας, και διαθέτει πολύ αξιοποιήσιμο χώρο για πικ νικ, ακόμα και όταν επικρατεί το «αδιαχώρητο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA