Πέθανε χθες, Κυριακή (6/4), στο σπίτι του στη λίμνη Μπάτλερ της Φλόριντα, σε ηλικία 73 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Jay North, πρωταγωνιστής της σειράς «Ντένις ο Τρομερός» -από το 1959 έως το 1963-.
Τον θάνατό του Jay North επιβεβαίωσε η Laurie Jacobson, φίλη του ηθοποιού τα τελευταία 30 χρόνια, με την ίδια να προσθέτει πως αιτία θανάτου ήταν ο καρκίνος στο παχύ έντερο.
Ο Jay North υποδύθηκε τον σκανταλιάρη, ξεροκέφαλο Ντένις Μίτσελ, ο οποίος περιφερόταν στη γειτονιά του, συνήθως ντυμένος με ριγέ πουκάμισο και φόρμα, με τους φίλους του, εκνευρίζοντας συχνά έναν γείτονά του, τον Τζορτζ Γουίλσον, τον οποίο υποδυόταν ο Τζόζεφ Κερνς.
Ο Χέρμπερτ Άντερσον έπαιζε τον πατέρα του Ντένις και η Γκλόρια Χένρι τη μητέρα
Η εκπομπή, η οποία ήταν διασκευή κόμικ του Hank Ketcham, παρουσίαζε ένα ειδυλλιακό όραμα της Αμερικής των προαστίων, καθώς η δεκαετία του 1950 έδινε τη θέση της στην ταραχώδη δεκαετία του '60, γράφουν οι New York Times για τον Jay North.
Αλλά τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για τον Jay North στα παρασκήνια. Πολλά χρόνια μετά το τέλος του «Ντένις του Τρομερού», ο ηθοποιός είπε ότι η επιτυχία του στην υποκριτική είχε έρθει με κόστος μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία.
Το 1993, δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Daily News ότι η θεία του και ο θείος του ήταν οι φροντιστές του στα γυρίσματα, επειδή η μητέρα του εργαζόταν συνεχώς.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η θεία και ο θείος του, που είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του 1993, τον είχαν κακοποιήσει σωματικά και συναισθηματικά.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.