Μενού
Το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ
Το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Από είδος πολυτελείας στις αρχές του 19ου αιώνα, σε είδος «πρώτης ανάγκης» τις δεκαετίες της μαζικής αστικοποίησης, το αυτοκίνητο φαίνεται να διαγράφει έναν πλήρη κύκλο, καθώς πλέον ένα ΙΧ με μηδενικό «κοντέρ» είναι απαγορευτικό για τον μέσο καταναλωτή.

Αλλά και αυτές οι τιμές δεν μπορούν να συγκριθούν με την πλέον δυσεύρετη τετράτροχη αντίκα, και το εξωφρενικό ποσό στο οποίο δημοπρατήθηκε. Η Mercedes-Benz 300 SLR του 1955 κρατάει το βραβείο Guinness για το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ, όπως γράφει το autoblog.com.

H Mercedes είχε διαθέσει το ένα εκ των δύο διαθέσιμων κουπέ από τη συλλογή της σε ιδιώτη αγοραστή, μεσάζοντος του οίκου Sotheby's το 1922, στην τιμή «γνωριμίας» των 142 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ιστορικό μοντέλο

Το σπάνιο δίθυρο προερχόταν απευθείας από τις αίθουσες του μουσείου της Mercedes στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, ενώ η ταυτότητα του τυχερού μεγιστάνα που πρόσθεσε την 300 SLR στο γκαράζ του παραμένει κρυφή.

Πάντως, σε μία γενναιόδωρη κίνηση, μέρος των εσόδων διατέθηκε ως υποτροφίες σε φοιτητές, στα πεδία της Μηχανικής Περιβάλλοντος και της Απεξάρτησης από τον Άνθρακα.

Η Mercedez 300 SLR
Η Mercedez 300 SLR | Shutterstock

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA