Μενού
Η τραγουδίστρια φτάνει στο δικαστικό μέγαρο
Η τραγουδίστρια φτάνει στο δικαστικό μέγαρο | AP / Emilio Morenatti
  • Α-
  • Α+

Η πασίγνωστη λατίνα ποπ τραγουδίστρια Σακίρα επιβεβαίωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του 12ου studio album της, μόλις μερικούς μήνες αφότου παραδέχτηκε πως φοροδιέφευγε εις βάρος της ισπανικής κυβέρνησης, χρωστώντας το ιλιγγιώδες ποσό των 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το yahoo, τον Νοέμβριο του 2023, η διεθνής τραγουδίστρια απέφυγε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και ένα πρόστιμο 26 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά στον αντίποδα της καταλογίστηκε φορολογική απάτη, έπειτα από νομική συμφωνία που απαιτούσε να παραδεχτεί την ενοχή της.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Shakira έλαβε τριετή φυλάκιση με αναστολή και εγγύηση 472.000 δολαρίων, ενώ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 8 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των χρωστούμενων φόρων και τόκων. 

Η ομολογία της Σακίρα

Κατά τη διάρκεια της δίκης που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη, αναφέρθηκε πως η τραγουδίστρια διέμενε για μεγάλο διάστημα στη χώρα στη διάρκεια του 2012 και του 2014, και ως εκ τούτου υποχρεούται να καταβάλλει τους ανάλογους φόρους.

Εκπρόσωποί της δήλωσαν για τη «ξαφνική» ομολογία της; «Ενώ ήταν αποφασισμένη να υπερασπιστεί την αθωότητά της σε μια δίκη που κατά πάσα πιθανότητα θα αποφαινόταν υπέρ της, πήρε την απόφαση να επιλύσει αυτό το θέμα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών της».

Η Shakira, εξακολουθεί επίσης να αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες φοροδιαφυγής, επειδή δεν κατέβαλε φόρους εισοδήματος ύψους 7,1 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2018. Τον Νοέμβριο του 2022, η βραβευμένη με Grammy καλλιτέχνης κατέληξε σε συμφωνία για την επιμέλεια των δύο γιων της με τον πρώην της, Gerard Piqué μετά το τέλος της 11χρονης σχέσης τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA