Μενού
Το πεζοδρόμιο του Walk of Fame
Το πεζοδρόμιο του Walk of Fame | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ιστορικές ήταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Χόλιγουντ το 2023, καθώς συγγραφείς και σεναριογράφοι ζητήσουν καλύτερες συμφωνίες για τους μισθούς του.

Περισσότεροι από 11.000 τηλεοπτικοί και κινηματογραφικοί σεναριογράφοι του Χόλιγουντ ξεκίνησαν την πρώτη τους απεργία εδώ και 16 χρόνια, αφού οι συνομιλίες με στούντιο και παρόχους περιεχομένου για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Η τελευταία απεργία των σεναριογράφων, το 2007- 2008, κράτησε 100 ημέρες και στοίχισε δύο δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα της οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας.

Η κινητοποίηση εκείνη είχε αποτελέσει την αιτία για την εμφάνιση περισσότερων εκπομπών ριάλιτι χωρίς σενάριο, όπως είναι η εκπομπή Καρντάσιανς.

Οι σεναριογράφοι ζητούν αύξηση του μισθού τους, εγγυήσεις για τη σταθερότητα της θέσης εργασίας τους και μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη που αποφέρει η απογείωση του streaming. Οι εργοδότες τους, λένε, βγάζουν κέρδος και αυξάνουν τους μισθούς των στελεχών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA