Μενού
Η Σακίρα στα μουσικά βραβεία MTV
Η Σακίρα στα μουσικά βραβεία MTV | AP
  • Α-
  • Α+

Η Σακίρα κερδίζει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και θεωρείται μια από τις τραγουδίστριες με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, ενώ κατά καιρούς έχει απασχολήσει τον Τύπο, με τον τρόπο που επενδύει τα χρήματα της, αλλά και τα μπλεξίματα με τον νόμο. 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Insider, Jason Guerrasio, η  καριέρα της ξεκίνησε σε ηλικία 14 ετών, όταν και κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ «Magia». Έκτοτε, έχει κερδίσει τρία Γκράμι και πετύχει έξι κορυφαίες επιτυχίες στο Billboard Hot 100.

Πώς όμως αυτά τα επιτεύγματα της Σακίρα μεταφράζονται σε χρήματα

Η Σακίρα πέρα από τα χρήματα που βγάζει από τα τραγούδια της, το 2008 υπογράφει 10ετές συμβόλαιο με το Live Nation και λαμβάνει περίπου 70 με 100 εκατομμύρια δολάρια, τεράστιο ποσό για την εποχή.

Την περίοδο 2013-2014 συμμετέχει στο «The Voice» του NBC και παίρνει 12 εκατομμύρια τον χρόνο, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 πουλάει ολόκληρο τον μουσικό της κατάλογο στην Hipgnosis, μια επενδυτική εταιρεία δικαιωμάτων μουσικής, έναντι ενός αδιευκρίνιστου μεν, τεράστιου δε ποσού.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της κάνει συμφωνίες με μεγάλους χορηγούς όπως η Pepsi, η Oral-B και η T-Mobile, ενώ μόνο από τις περιοδείες κερδίζει 100 εκατομμύρια δολάρια. Χαρακτηριστικά, το Billboard αναφέρει για το 2023, ότι η Σακίρα έχει βγάλει 108,1 εκατομμύρια μέσω περιοδειών.

Ωστόσο, δεν σταματάει εκεί, καθώς κάνει στοχευμένες επενδύσεις σε όλο τον κόσμο και κυρίως αγοράζει ακίνητα, ενώ προσέχει να αποφεύγει ο,τιδήποτε θα επιβαρύνει την φορολογία της. Έτσι, διαθέτει σπίτια από την Ουρουγουάη και τη Βαρκελώνη, μέχρι και σε ένα ιδιωτικό νησί στις Μπαχάμες.

Τα προβλήματα με τον νόμο

Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει πόσα χρήματα διαθέτει η Σακίρα, το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι πρόκειται για ποσό που ζαλίζει. Εντούτοις, έχει προβλήματα με τον νόμο και ιδιαίτερα στην Ισπανία, καθώς κατηγορείται ότι δεν πληρώνει φόρους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διώκεται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, με την πρώτη να αφορά το μέρος που έζησε την περίοδο 2012-2014. Συγκεκριμένα, τότε δήλωνε ως κύρια κατοικία τον Παναμά, όμως φέρεται να μην πήγε ποτέ εκεί και να έμενε στην Ισπανία. Εκείνη όμως, υποστηρίζει ότι έζησε μεν στην Ισπανία, αλλά όσο χρειάζονταν προκειμένου να μην χρειαστεί να πληρώσει πρόσθετη φορολογία.

Επίσης, η δεύτερη κατηγορία αναφέρει ότι το 2018 δεν πλήρωσε φόρους 7,1 εκατομμυρίων δολαρίων, γιατί διοχέτευσε τα χρήματα της σε «υπεράκτια εταιρεία με έδρα σε φορολογικό παράδεισο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA