Μενού
Σακούλα ziploc
Σακούλα ziploc | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι άνθρωποι συχνά αναζητούν τρόπους για να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικά μιας χρήσης σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν το περιβάλλον, κάτι που μερικές φορές τους κάνει επιφυλακτικούς απέναντι στη χρήση πλαστικής σακούλας ziploc.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται, αυτά τα σακουλάκια μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, και σύμφωνα με την εταιρεία Ziploc που παράγει την επώνυμη μάρκα, αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια «αρκετές» φορές, όπως πληροφορεί η New York Post.

«Επειδή οι τσάντες της μάρκας Ziploc κατασκευάζονται με υψηλής ποιότητας, ανακυκλώσιμα υλικά που είναι αρκετά ανθεκτικά για να χρησιμοποιηθούν ξανά, οι τσάντες μας μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Πότε μπορείτε να τις ξαναχρησιμοποιήσετε 

Η μάρκα συνιστά να καθαρίζετε τις σακούλες πριν τις επαναχρησιμοποιήσετε, πλένοντάς τις στο χέρι με σαπούνι και αφήνοντάς τις να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά οι σακούλες ziploc δεν πρέπει πάντα να επαναχρησιμοποιούνται -ορισμένες περιστάσεις απαιτούν να πεταχτούν στα σκουπίδια.

Οποιαδήποτε σακούλα περιείχε ωμό κρέας, ψάρι, αυγά, πιθανώς αλλεργικές τροφές, αλλοιωμένα τρόφιμα κ.λπ. θα πρέπει να πεταχτεί για να αποφευχθεί πιθανή τροφική δηλητηρίαση, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Ακόμα, φαγητά με κολλώδεις σάλτσες που κολλάνε στη σακούλα είναι δύσκολο να καθαριστούν και αχρηστεύουν τη σακούλα.

Δεν υπάρχει ακριβής αριθμός για το πόσες φορές μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μια σακούλα Ziploc, αλλά η αποθήκευση ξηρών τροφών και τροφίμων που καθαρίζονται και ξεπλένονται εύκολα θα επιτρέψει στη σακούλα να διαρκέσει περισσότερο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA