Μενού
bob-ross
Ο Μπομπ Ρος ζωγραφίζει τον πίνακα «A Walk In The Woods» | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ο πρώτος τηλεοπτικός πίνακας του Μπομπ Ρος «A Walk in the Woods» (Ένας Περίπατος Στο Δάσος) πουλήθηκε σε δημοπρασία για σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια, 40 χρόνια αφότου ο εμβληματικός καλλιτέχνης τον δημιούργησε μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Ο πίνακας, ο οποίος στεγαζόταν στην γκαλερί τέχνης Modern Artifact, πήγε σε ανώνυμο αγοραστή, ο οποίος τον πήρε στην κατοχή του έναντι 9,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ήταν ο πρώτος από τους περισσότερους από 400 πίνακες που δημιούργησε ο Μπομπ Ρος, ζωγραφίζοντάς τους μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Ο Μπομπ Ρος δημιούργησε τον ελαιογραφημένο καμβά του, ο οποίος απεικόνιζε μια φθινοπωρινή σκηνή με μια λίμνη στο δάσος, μαζί με την υπογραφή του μεταγραμμένη με κόκκινο χρώμα στην κάτω αριστερή γωνία.

Ο Ράιαν Νέλσον, ιδιοκτήτης της γκαλερί, δήλωσε ότι απέκτησε τον πίνακα από μια κυρία που εργαζόταν στην εκπομπή του και αποφάσισε να τον αγοράσει μετά τη μαγνητοσκόπηση του επεισοδίου. Στη συνέχεια, τον πούλησε για σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια. 

bob-ross
Πίνακας του Μπομπ Ρος | AP

 

Μπομπ Ρος: Ο ζωγράφος που οδηγούσε τους θεατές του σε ένα ταξίδι ηρεμίας

Ο αείμνηστος ζωγράφος πέθανε το 1995, αλλά είχε τεράστιο αντίκτυπο στην καλλιτεχνική κοινότητα με την καταπραϋντική φωνή του, καθώς οδηγούσε τους θεατές σε ένα ταξίδι ειρήνης και ηρεμίας.  «Ίσως κάπου εδώ θα μπορούσε να βρίσκεται ένα δέντρο». Ποιος δεν θυμάται άλλωστε αυτή τη φράση...

Ήταν οικοδεσπότης της εκπομπής από το 1983 έως το 1994 και σε κάθε επεισόδιο μιλούσε απευθείας στους τηλεθεατές, τους οποίους ενθάρρυνε να ζωγραφίσουν μαζί του, καθώς δημιουργούσε εξιδανικευμένες σκηνές με ρυάκια που υποστηρίζονταν από βουνά, καταρράκτες και ρουστίκ καμπίνες και μύλους - όλα αυτά έγιναν πολύ γρήγορα. 

 

Η σειρά του Μπομπ Ρος στο PBS προβλήθηκε συνολικά 31 σεζόν και 403 επεισόδια και στο πρώτο κιόλας επεισόδιο κάλεσε τους θεατές να βρουν τον «καλλιτέχνη που κρύβεται στο βάθος του καθενός από εμάς».

Στα εκπαιδευτικά του βίντεο έδινε βήμα προς βήμα οδηγίες που έδεναν μεταξύ τους με απλά εργαλεία και τα ίδια χρώματα μπογιάς κάθε εβδομάδα. 

Παρόλο που τα έργα τέχνης του είναι πολύ γνωστά, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα αποκτήσει κανείς, επομένως όταν βγαίνουν προς πώληση, δεν αποτελεί έκπληξη ότι πωλούνται ακριβά.

Δείτε εδώ το νέο επεισόδιο του Tips by Markos

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA