Μενού
Miss-Zimbabwe-2023
Μις Ζιμπάμπουε 2023 | @brooke_brukjackson - Instagram
  • Α-
  • Α+

Σάλος έχει προκληθεί στη Ζιμπάμπουε από το γεγονός ότι στον εθνικό διαγωνισμό ομορφιάς νικήτρια αναδείχθηκε η Brooke Bruk-Jackson, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα στα καλλιστεία «Miss Universe 2023».

Είναι η πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια που η Ζιμπάμπουε θα συμμετέχει στον διαγωνισμό ομορφιάς «Miss Universe» και η επιλογή της Brooke Bruk-Jackson για την εκπροσώπηση της χώρας έβαλε «φωτιά» στα social media δεδομένου ότι δεν είναι μαύρη.

Οι χρήστες εξέφρασαν σε όλους τους τόνους την αντίθεσή τους και τόνισαν ότι «δεν είναι δυνατό» να κερδίζει μια λευκή γυναίκα στα καλλιστεία όταν οι λευκοί αντιπροσωπεύουν μόλις το 2% του πληθυσμού της Ζιμπάμπουε. 

«Τόσο απογοητευτικό να βλέπω αυτούς τους αποικιστές να εκπροσωπούν μια αφρικανική χώρα», «Οι πρόγονοί μου γυρνάνε πλευρό στους τάφους τους!», «Αυτό είναι λυπηρό και αηδιαστικό, πρέπει κυριολεκτικά να είναι το πρόσωπο των πάντων;» είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τα σχόλια που έγιναν στα social media.

Μάλιστα, κάποιοι δεν ενοχλήθηκαν μόνο από το γεγονός ότι νικήτρια βγήκε μία λευκή γυναίκα, αλλά και από το γεγονός ότι θεωρούσαν πως οι μαύρες αντίπαλές της ήταν πολύ πιο όμορφες

Το μήνυμα που έστειλε η Brooke Bruk-Jackson

Από πλευράς της η Brooke Bruk-Jackson, σε ανάρτησή της στο Instagram μετά τη νίκη της, δεν έκρυψε τη χαρά της και υποσχέθηκε να βγάλει τη χώρα ασπροπρόσωπη.

«Η καρδιά μου είναι γεμάτη χαρά και ευγνωμοσύνη. Ευχαριστώ τον καθένα από εσάς για τα ευγενικά μηνύματα και την υποστήριξή σας. Ο Θεός είναι καλός! 

Κέρδισα αυτό το στέμμα για την όμορφη χώρα μας, για να αγαπήσω και να υπηρετήσω τον λαό μας, να εκπροσωπήσω τη Ζιμπάμπουε διεθνώς και να δείξω στον κόσμο τη μοναδικότητα της Ζιμπάμπουε και των κατοίκων της Ζιμπάμπουε. 

Θέλω να γίνω παράδειγμα χάρης, κατανόησης και έμπνευσης για τη νεολαία της Ζιμπάμπουε, να εμφυσήσω την αλληλεγγύη της κοινότητας και να ξέρετε ότι μαζί είμαστε δυνατοί και οτιδήποτε στη ζωή είναι εφικτό», έγραψε το 21χρονο μοντέλο, το οποίο, όμως, «κλείδωσε» τα σχόλια στη συγκεκριμένη ανάρτηση μετά από τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.