Μενού
Ο Wolfgang Puck
Ο Wolfgang Puck | Youtube
  • Α-
  • Α+

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς χορταίνουν οι καλεσμένοι και οι συμμετέχοντες της εκτυφλωτικής διοργάνωσης των Όσκαρ; Εδώ και πολλά χρόνια, ο σεφ Γούλφγκανγκ Πακ παγκοσμίου φήμης μάγειρας, φροντίζει οι γαστρονομικές επιλογές των βραβείων να είναι ποιότητας ανάλογης μίας κορυφαίας διοργάνωσης.

Στις κουζίνες των Όσκαρ όμως ήρθε από πολύ μακριά, και συγκεκριμένα από τη γενέτειρά του, το Σανκτ Βέιτ αν ντερ Γκλαν της Αυστρίας. Έμαθε μαγειρική από τη μητέρα του, η οποία ήταν ζαχαροπλάστης. Πήρε το επώνυμο του πατριού του, Josef Puck, μετά τον δεύτερο γάμο της μητέρας του, από τον οποίο απέκτησε τρία μικρότερα αδέλφια.

Ο Puck εκπαιδεύτηκε ως μαθητευόμενος υπό τον Raymond Thuilier στο L'Oustau de Baumanière στο Les Baux-de-Provence, στο Hôtel de Paris, στο Μονακό και στο Maxim's Paris πριν μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1973 σε ηλικία 24 ετών. Μετά από δύο χρόνια στο pεριοδεύοντας στην Indianapolis, ο Puck μετακόμισε στο Λος Άντζελες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA