Μενού
sinead O'Connor
Η Σινέντ Ο'Κόνορ | AP
  • Α-
  • Α+

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας Σινέντ Ο’ Κόνορ. Η ερμηνεύτρια της επιτυχίας Nothing compares 2U είχε πει στα παιδιά της τι να κάνουν αν πέθαινε ξαφνικά.

«Πάντα έδινα οδηγίες στα παιδιά μου από τότε που ήταν πολύ μικρά: “Αν η μητέρα σας πέσει νεκρή αύριο πριν καλέσετε το 100, καλέστε τον λογιστή μου και βεβαιωθείτε ότι οι δισκογραφικές εταιρείες δεν θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τους δίσκους μου χωρίς να θα σας λένε πού είναι τα χρήματα”», είχε πει η Σινέντ Ο΄ Κόνορ στο περιοδικό People σε συνέντευξή της το 2021.

Η τραγουδίστρια είχε εκπαιδεύσει από νωρίς τα παιδιά της σχετικά με τη σημασία της προστασίας της μουσικής και των πνευματικών δικαιωμάτων. Επίσης τα παιδιά της γνώριζαν την περιουσιακή της κατάστασης ώστε να αποφύγουν την εκμετάλλευση.

«Όταν οι καλλιτέχνες είναι νεκροί, είναι πιο πολύτιμοι από ό,τι όταν είναι ζωντανοί», είχε πει η Ο’ Κόνορ για την κερδοφορία των μουσικών.

«Ο Tupac έχει κυκλοφορήσει πολύ περισσότερα άλμπουμ από τότε που πέθανε παρά όταν ήταν στη ζωή, οπότε είναι κάπως αηδιαστικό αυτό που κάνουν οι δισκογραφικές εταιρείες», ανέφερε. 

Παρόλο που η τραγουδίστρια είχε πει ότι «δεν συμπαθούσε τον Prince πολύ» μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού Nothing Compares 2U, ένιωσε συμπάθεια για τον τρόπο με τον οποίο η μουσική βιομηχανία αντιμετώπισε τους δίσκους του όταν πέθανε το 2016.

«Ένα από τα πράγματα που με ενοχλεί πολύ, θυμώνω πολύ όταν το σκέφτομαι, είναι το γεγονός ότι “βιάζουν” το θησαυροφυλάκιό του», είχε πει. Η Ο’ Κόνορ εννοούσε τα τραγούδια τα οποία οι τραγουδιστές δεν σκοπεύουν να τα κυκλοφορήσουν. Ωστόσο, ορισμένες δισκογραφικές εταιρείες δεν υπακούουν σε αυτό το αίτημα και διανέμουν τους δίσκους με σκοπό το κέρδος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA