Μενού
Η Taylor Swift σε συναυλία
Εμφάνιση της Taylor Swift σε συναυλία στο Μπούενος Άιρες | AP Photos / Natacha Pisarenko
  • Α-
  • Α+

Το περιοδικό «TIME» επέλεξε τη δημοφιλέστατη ποπ σταρ, Τέιλορ Σουίφτ, ως το πρόσωπο της χρονιάς για το 2023, την ώρα που κορυφώνονται οι περιοδείες τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Στο σχετικό δημοσίευμα που «φιλοξενεί» το περιοδικό, παρουσιάζει την ιστορία και τη μουσική πορεία της Τέιλορ Σουίφτ που ξεκινά όταν είναι 17χρονών συνοδεύοντας σε περιοδεία τον μουσικό Kenny Chesney.

«Αυτή η ευκαιρία θα μου άλλαζε τη καριέρα» θυμάται σχετικά με την πρώτη μουσική ευκαιρία, που της δόθηκε. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη. Όταν πήγα στο σπίτι μου, είδα τη μητέρα μου να κλαίει μπροστά στα σκαλοπάτια του σπιτιού. Κρατούσε το κεφάλι με τα χέρια της και μού είπε πως η περιοδεία του Chesney χρηματοδοτείται από δημοφιλής εταιρεία μπίρας και εγώ, όντας ανήλικη, δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω» συνέχισε.

Μερικούς μήνες αργότερα, κατά τη διάρκεια των γενεθλίων της Τέιλορ Σουίφτ (σ.σ. έκλεινε τα 18), ο ατζέντης του Chesney την προσέγγισε ξανά. Της έδωσε έναν φάκελο από τον μουσικό που έλεγε μέσα, όπως ανακαλεί η τραγουδίστρια, πως «λυπάμαι που δεν μπόρεσες να έρθεις στην περιοδεία, οπότε θα ήθελα να σε βοηθήσω κάπως αλλιώς».

Μέσα είχε αρκετά χρήματα, τόσο όσα δεν είχε δει ποτέ ξανά στη ζωή της, όπως ομολογεί η ίδια.

Τα πράγματα από τότε είναι αρκετά διαφορετικά, καθώς η Taylor Swift θεωρείται –δικαίως– ένα από τα μεγαλύτερα, εάν όχι το μεγαλύτερο όνομα της μουσικής βιομηχανίας.

Η Τέιλορ Σουίφτ έχει πουλήσει 114 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, είναι η γυναίκα με τις περισσότερες βδομάδες στο #1 του Billboard, έχει κερδίσει 14 Γκράμι, ήταν η πιο εμπορική μουσικός του κόσμου το 2021.

Από χρηματικής άποψης, το φαινόμενο της ποπ μουσικής δεν τα πάει και τόσο άσχημα. Η Τέιλορ Σουίφτ μετά από 17 χρόνια καριέρας στη μουσική βιομηχανία, μία πρόσφατη περιοδεία-θρίαμβο, μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

Το Eras Tour, η πολυαναμενόμενη περιοδεία της σ' όλο τον κόσμο, προβλέπεται να κάνει την τραγουδίστρια κατά 4,1 δισεκατ. δολάρια πλουσιότερη, ενώ η ταινία της «Eras Tour» έχει ήδη κάνει τεράστια επιτυχία με εισπράξεις άνω των 130 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA