Μενού
  • Α-
  • Α+

«Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ σχετικά με το χαρτί με οδηγίες που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και φέρεται να έχει μπει σε αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ, ώστε να υποβιβαστεί το θέμα με τον συνωστισμό στο σπίτι του βουλευτή Στεφανάδη παρόντος του πρωθυπουργού στην Ικαρία. 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι Νίκος Κορόβηλας και Κατερίνα Φρύσσα, εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης και εκπρόσωπος εκείνων του ραδιοφώνου και των πολυμέσων:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση. Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός. 

Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. 

Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία. 

Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας».

Ζούλας: Η ΕΡΤ από τα ελάχιστα κανάλια που μετέδωσαν την είδηση από το Σάββατο

Ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που μετέδωσε την είδηση από το Σάββατο ανέφερε στην απάντηση που είχε δώσει στην αρχική καταγγελία ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης.  «Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν "απαγόρευση" της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. 

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00. 

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA