Μενού
  • Α-
  • Α+

Το 42 °C, τη νέα σειρά της Cosmote TV, προβλέπεται να γίνει ο νέος εθισμός στο σύμπαν των τηλεοπτικών σειρών. Αν κάτι οφείλουμε να παραδεχτούμε, είναι πως τελευταία χρόνια, η μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Σε μια εποχή που τα ριάλιτι διαδέχονται το ένα το άλλο, είναι σημαντικό να υπάρχει χώρος για εξαιρετικές παραγωγές. Η σειρά το Νησί, που συγκλόνισε και συγκίνησε βαθιά τους τηλεθεατές, άνοιξε το δρόμο για να ακολουθήσουν τηλεοπτικά προγράμματα που δεν είχαν καμία σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει. Αυτή τη στιγμή, οι Άγριες Μέλισσες και ο Σιωπηλός Δρόμος είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές, με τα νούμερα τηλεθέασης να είναι υψηλά.

Μία ακόμη, έρχεται να προστεθεί στη λίστα, που θα προβάλλεται από τη Cosmote Tv και προβλέπεται να γίνει το επόμενο κόλλημα. Πρόκειται για το 42°C, δημιουργός της οποίας είναι η Ναταλύ Δούκα. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Παπαβασιλείου και το σενάριο υπογράφουν οι Σέργιος Κωνσταντινίδης και Κάλλια Παπαδάκη. Η μουσική επένδυση που θα μεταφέρει την ατμόσφαιρα έχει αναλάβει ο Σταύρος Μαρκόνης. H σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Μαίου.

Η υπόθεση της σειράς 42°C

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα έγκλημα που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία του νησιού, η οποία κλονίζεται από τον απροσδόκητο θάνατο μιας έφηβης. Η ημέρα του θανάτου της επισκιάζει την ημέρα της επιστροφής της αδερφής της, Λένας, η οποία καλείται να έρθει αντιμέτωπη με το τραγικό και δυσάρεστο συμβάν. Το πιο περίεργο, ακόμα, είναι πως το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στην ίδια ακριβώς τοποθεσία που είχε βρεθεί και η σωρός της μητέρας τους, έξι χρόνια πριν. Στην προσπάθεια της να ανακαλύψει την αλήθεια και τους υπεύθυνους για τη δολοφονία της αδερφής της, η Λένα θα βρει βοήθεια στο πρόσωπο του εφηβικού της έρωτα, του Νίκου, ενώ μυστικά και μνήμες επιστρέφουν για να την στοιχειώσουν.

Οι ηθοποιοί που πλαισιώνουν το καστ

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς βρίσκονται ο Χρήστος Λούλης, η Κατερίνα Λέχου, η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Theo Alexander και η Μπέτυ Αποστόλου. Το καστ πλαισιώνει μία ομάδα νέων και ανερχόμενων ηθοποιών, όπως η Ναταλία Swift, ο Κώστας Νικούλι, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου, η Μαριέλλη Μανουδάκη, η Σεμίραμις Αμπατζόγλου, η Στεφανία Σωτηροπούλου και η Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου.

Ο Χρήστος Λούλης στον ρόλο του αστυνομικού, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια σε μια ιστορία θανάτου, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, η Κατερίνα Λέχου και η Έμιλυ Κολιανδρή στους ρόλους των θείων της Λένας που προσπαθούν να έχουν πάντα τον έλεγχο της οικογένειας, ο Theo Alexander, o θείος της, κρύβει καλά ένα σκοτεινό μυστικό, αλλά και ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, που υποδύεται τον πατριό της Λένας, ανακαλύπτει το βάθος της υποκρισίας μιας οικογένειας που νόμιζε ότι γνώριζε.

Η μικρότερη αδελφή της Καίτης και της Ελένης είναι η Μαρία, η μητέρα της Λένας, την οποία υποδύεται η Μπέτυ Αποστόλου. Ήταν μια γυναίκα, η οποία της άρεσε να προκαλεί κι αναζητούσε την επιβεβαίωση μέσα από τα βλέμματα των ανδρών, χωρίς να ασχολείται ιδιαίτερα με την ανατροφή των δυο της κορών της, Λένας κι Άννας. Ο άνδρας της, Μιχάλης, από την άλλη, ο ρόλος που υποδύεται ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, είναι ένας τρυφερός άντρας με μπόλικη αγάπης, ο οποίος επιλέγει να βλέπει μόνο τις αρετές της γυναίκας του, συνεχίζοντας να πιστεύει ότι θα μπορέσει ίσως κάποια στιγμή να την αλλάξει.

Δείτε το trailer: