Μενού
  • Α-
  • Α+

Επειτα από ένα... μαραθώνιο μαγειρικών δοκιμασιών και 5,5 μήνες στις κουζίνες του MasterChef, ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος ήταν ο παίκτης που τελικά κατάφερε να γίνει ο επόμενος Ελληνας MasterChef, κερδίζοντας τον τίτλο του MasterChef 2022, το τρόπαιο καθώς και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος στον τελικό του διαγωνισμού μαγειρικής το βράδυ της Τετάρτης (15/6) συγκέντρωσε συνολικά 58 βαθμούς, με την Καλλιόπη Μπεζαντέ να έρχεται δεύτερη, συγκεντρώνοντας 53 βαθμούς.

Η τελική βαθμολογία προέκυψε μέσα από πέντε απαιτητικές μαγειρικές δοκιμασίες, ενώ η τελευταία από αυτές - που έκρινε και το αποτέλεσμα - αποδείχθηκε και η πιο δύσκολη, καθώς guest κριτής ήταν η διάσημη Βρετανίδα σεφ Κλερ Σμιθ, η οποία είναι βραβευμένη με τρία αστέρια Michelin.

Παναγιώτης Κουμουνδούρος: Πραγματοποίησα το όνειρό μου

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του, ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος εξέφρασε την χαρά του για τη νίκη του. «Πραγματοποίησα το όνειρό μου. Ήταν ένα αρκετά έντονο εξάμηνο, σίγουρα πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ μαγειρικό. Ήταν ένας στόχος που εκπληρώθηκε, γι' αυτό χαίρομαι πάρα πολύ».«Επαγγελματικά είμαστε ανοιχτοί σε πάρα πολλές προτάσεις. Οπότε σιγά σιγά, βλέπουμε τι προτάσεις έχουμε και προχωράμε αναλόγως. Έχω στο μυαλό μου να ανοίξω και κάτι δικό μου κάποια στιγμή. Επίσης, θα υπάρξουν σίγουρα κάποια ταξίδια. Κάπως θα τα μοιράσουμε. Θέλω να ξεκουραστώ δύο εβδομάδες και μετά να οργανωθώ», ανέφερε σχετικά με το πώς θα κινηθεί στη συνέχεια και τι θα κάνει με το έπαθλο που κέρδισε.

Τέλος, ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος είπε πως με την Καλλιόπη είχαν δεθεί πάρα πολύ και πως υπήρχε ευγενής άμιλλα στις δοκιμασίες του τελικού, ενώ δήλωσε συγκινημένος για το αποτέλεσμα.

Παναγιώτης Κουμουνδούρος: Η πρώτη του ανάρτηση μετά τον τελικό του MasterChef 2022

«Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και τα καλά σας λόγια. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου σε όλους σας πάντα ό,τι επιθυμείτε. Ωραία πράγματα έρχονται» έγραψε στην πρώτη του ανάρτηση μετά τον τελικό του MasterChef 2022 και τη νίκη του.