Μενού
malbina-karali
Μαλβίνα Κάραλη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ήταν στις 7 Ιουνίου του 2002 όταν η Μαλβίνα Κάραλη έφυγε από την ζωή. Η δημοσιογράφος ετάφη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και τα οστά της παραλίγο να καταλήξουν στο χωνευτήρι την Τρίτη (6/12) αφού το οστεοφυλάκιο είναι απλήρωτο από το 2014. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν στο Πρωινό, παραλίγο να βρεθούν τα οστά της Μαλβίνας Κάραλη στο χωνευτήρι του Α’ νεκροταφείου επειδή από τα 2014 έχει να πληρωθεί το αντίτιμο, ύψους 49 ευρώ ετησίως. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, μίλησε σχετικά με το θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν πάει επανειλημμένα ειδοποιήσεις για την οφειλή του χρέους στην οικογένεια, ωστόσο δεν έχει τακτοποιηθεί το χρέος.

«Ως Δήμος Αθηναίων έχουμε έναν κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων τον οποίο εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα για όλους. Συγκεκριμένα, ο κάθε συγγενής ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα των οστών του δικού του ανθρώπου, πρέπει να εκπληρώνει κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις. Το οστεοφυλάκιο είναι ένα ετήσιο κόστος χαμηλού ύψους, σε κάθε περίπτωση, οι συγγενείς είναι ενημερωμένοι επακριβώς για τη χρέωση πριν τοποθετήσουν τα οστά στο οστεοφυλάκιο και προφανώς κάθε φορά γνωρίζουν και τις εκκρεμείς υποχρεώσεις του παρελθόντος. Είναι βέβαιο όμως ότι για να οδηγηθούμε σε μία πράξη απομάκρυνσης των οστών από το οστεοφυλάκιο σημαίνει ότι υπάρχει σίγουρα μία οικονομική εκκρεμότητα αρκετά σημαντική. Οχι τόσο σε ύψος αλλά σε βάθος χρόνου. Ποτέ δεν κάνουμε ενέργειες οι οποίες δεν προβλέπονται και οι οποίες δεν είναι γνωστές εκ των προτέρων από τους συγγενείς» δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων