Μενού
mpezos
Γιάννης Μπέζος | Glomex
  • Α-
  • Α+

Για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τις καταγγελίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών, έκανε λόγο ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος βρέθηκε ως καλεσμένος στο Στούντιο 4. Αρχικά, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε πως δεν τον εντυπωσιάζει τίποτα πλέον. «Δεν θέλω να κρίνω, γιατί όλα αυτά θα κριθούν δικαστικά, φοβάμαι όμως ότι όταν τα ιδρύματα γιγαντώνονται αρχίζουν λίγο και παρακμάζουν. Δηλαδή χάνουν τον πυρήνα τους, χάνουν την ουσία και το γιατί γίνεται όλο αυτό. Προσωπικά, γνώριζα βέβαια την Κιβωτό και την αποστολή της, δεν ήξερα ότι είχε τόσα παραρτήματα και είναι τόσο ανοιγμένη. Φανταζόμουν πιο μικρά πράγματα. Προφανώς έγινε ένας οργανισμός και νομίζω ότι έχει μεγάλη ευθύνη η πολιτεία γιατί πρέπει να τα ελέγχει όλα αυτά", είπε. Στη συνέχεια τόνισε πως όταν δεν υπάρχει έλεγχος από την πολιτεία, τα πράγματα φτάνουν σε ακραία σημεία και γίνονται ανεξέλεγκτα.

«Πιστευουμε ότι είμαστε ανεξέλεγκτοι και ως ένα σημείο είμαστε ανεξέλεγκτοι, για αυτό και είπα για την ευθύνη της πολιτείας, που σημαίνει ότι μπορώ να γίνω και ανάλγητος σε μια περίπτωση και μπορώ να φτάσω στα άκρα εφόσον κανείς δεν θα με έλεγξει. Άρα είναι και πάλι θέμα της πολιτείας, δεν λέω του κράτους αλλά γενικότερα. Αυτό συμβαίνει παντού». Ακόμη, δήλωσε πως εύχεται να μην ισχύει τίποτα από όλα αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, καθώς άμα καταρρεύσει και αυτός οργανισμός θα απογοητευτεί.

«Είναι πάρα πολύ σκληρό να χάνεις την εμπιστοσύνη σου και να μην υπάρχει τίποτα πια. Γιατί όταν βλέπεις έναν οργανισμό, ο οποίος επί τόσα χρόνια ήταν εκεί πάνω και δημιουργούσε ελπίδες, τον βλέπεις να καταρρέει και τον βλέπεις να καταρρέει παταγωδώς. Άσχετα από την δικαστική κατάλήξη. Καταρρέει κοινωνικά επομένως αυτό δημιουργεί τριβές και είναι ένα πρόβλημα μεγάλο αυτό. Εγώ εύχομαι όλα αυτά να αποδειχθούν ότι δεν είναι αληθινά. Δεν αμφισβητώ καθόλου τις καταθέσεις των ανθρώπων αλλά… δεν θέλω να καταρρεύσει και αυτό. Παραείναι, παραείναι» συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπέζος.