Μενού
survivor-giorgos-lianos
Survivor All Star: Γιώργος Λιανός | @survivorgreece
  • Α-
  • Α+

Με αποστολή ενός σκληρού εξωδίκου προς τους υπόλοιπους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (Mega, ΑΝΤ1, Alpha, Star και Open) ο ΣΚΑΪ απαγορεύει πλέον την μετάδοση των σπόϊλερ του «All Star Survivor» και προειδοποιεί πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα προχωρήσει σε απαγόρευση κάθε είδους μετάδοσης (ακόμη και πλάνων) του ριάλιτι επιβίωσης. Το εξώδικο, το περιεχόμενο του οποίου περιήλθε αυτούσιο στο Reader αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο παρατηρούμε ότι, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών εκπομπών… ιδίως της πρωινής και μεσημεριανής ζώνης μεταδίδονται ή και αναπαράγονται αναφορές, πληροφορίες, αποκτηθείσες κατεξοχήν με αθέμιτο τρόπο και δήθεν αποκαλύψεις (γνωστές και ως spoilers) για όσα πρόκειται να συμβούν στο τηλεπαιχνίδι «Survivor All Star» σε επεισόδια που δεν έχουν μεταδοθεί ακόμη…Οι παραπάνω ενέργειες όπως πολύ καλά γνωρίζετε συνιστούν παράνομη και αθέμιτη συμπεριφορά, υποβαθμίζουν το πρόγραμμα και προσβάλουν τα αποκλειστικά δικαιώματα της εταιρίας μας…».

«Σας καλούμε … να απέχετε από την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προβολή, μετάδοση… αναφορών, πληροφοριών, δημοσιευμάτων τρίτων, εικόνων και κάθε υλικού που αφορά στην εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας σε επεισόδια του προγράμματος που δεν έχουν ακόμη μεταδοθεί…». «Άλλως σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων μας ζητώντας την πλήρη απαγόρευση μετάδοσης υλικού σχετικά με το πρόγραμμα και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που τυχόν θα υποστεί η εταιρία μας…». 

Το παρασκήνιο για το εξώδικο

Παράλληλα όπως πρώτο έγραψε το Reader διεξάγεται ΕΔΕ σε Άγιο Δομίνικο, Μαρούσι (έδρα της Acun Medya που μοντάρονται τα επεισόδια) αλλά και Φάληρο (έδρα του ΣΚΑΪ) ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των διαρροών.   Σύμφωνα με πληροφορίες το εξώδικο συνδέεται και με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης της πρωινής εκπομπής του σταθμού «Πρωινό μας» το οποίο μεταδίδει κάποιες πληροφορίες για το «All Star Survivor» με …μέτρο την ώρα που όμως όλα τα σπόϊλερς μεταδίδονταν με την παραμικρή λεπτομέρεια από άλλες εκπομπές. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η αποχώρηση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη που είχε γίνει γνωστή από το πρωί της Τετάρτης. Κλειδί της εξώδικης διαμαρτυρίας και η φράση «δημοσιεύματα τρίτων» που σημαίνει πως δεν μπορούν να αναπαραχθούν ούτε σπόϊλερς που έγιναν γνωστά μέσω του διαδικτύου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης.