Μενού
maria-hatzistefani
Μαρία Χατζηστεφανή | @mrsrodial
  • Α-
  • Α+

Η Έλενα Στάμου, ο Sherif Barakat και ο Jimmy Nicolaides βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (17/3) στο πλατό του «Dragons' Den» προκειμένου να παρουσιάσουν στους επενδυτές την «πράσινη» ιδέα τους. Σκοπός της start up τους που είναι η Πλατφόρμα Ανταλλαγής Ρούχων Swaplanet είναι να αλλάξουν οι οικογένειες τις αγοραστικές τους συνήθειες. «Θέλουμε οι οικογένειες να αλλάξουν τις αγοραστικές τους συνήθειες προκειμένου να εξοικονομούν χρήματα και να βοηθήσουν τον πλανήτη» τόνισαν, μεταξύ άλλων, στην κάμερα του πρότζεκτ επενδύσεων. Για την πρωτότυπη ιδέα τους, λοιπόν, οι τρεις συνιδρυτές της Swaplanet ζήτησαν από τους dragons 60.000 ευρώ για το 1% της εταιρείας τους.

Γεγονός που δεν εισέπραξαν και πολύ θετικά οι επιχειρηματίες του παιχνιδιού. «Δεν αξιολογείτε τον χρόνο των dragons. Όταν μας δίνετε 1%, εγώ δεν θα ξυπνήσω το πρωί να σηκωθώ και να δουλέψω για εσάς για το 1%. Το 1% είναι τίποτα» σημείωσε αρχικά η Μαρία Χατζηστεφανή. «Μπορώ να σας βοηθήσω πάρα πολύ, μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά στην Αγγλία και μπορώ να κάνω πολλά πράγματα για να σας μεγαλώσω. Να πάμε στα εκατομμύρια. Μπορείτε να μου κάνετε μια καλύτερη προσφορά για να ενδιαφερθώ και να κάνω τη δουλειά ώστε μαζί να εκτοξεύσουμε την εταιρία; 25% θα ήταν για μένα το ιδανικό, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείτε, οπότε θα ήθελα κάτι πιο κοντά στο 25% παρά στο 1%».

«60.000 ευρώ που ζητάτε και θέλω το 20%» πρότεινε στη συνέχεια η επενδύτρια του Dragons’ Den αλλά η απόκριση των τριών συνιδρυτών της εταιρίες ήταν αρνητική αντιπροτείνοντας… τα ίδια χρήματα για μόλις το 2% της εταιρίας τους. Η ιδρύτρια και πρόεδρος της Rodial Group αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος αν «είστε σοβαροί; Ήρθατε εδώ για να πάρετε μια επένδυση από dragons ή για να κάνετε μια διαφήμιση στην τηλεόραση; Εγώ για 2% δεν ενδιαφέρομαι να κάνω καμία επένδυση και είμαι εκτός είπε αγανακτισμένη η Μαρία Χατζηστεφανή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.