Μενού
mouratidis
φάνης Μουρατίδης | Ant1
  • Α-
  • Α+

Ο Φάνης Μουρατίδης φιλοξενήθηκε στο The 2night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για την επιτυχία του Maestro, το πως προσεγγίστηκε η ομοφυλοφιλία στη σειρά και το αν πιστεύει πως στη χώρα μας έχουν ανοίξει οι ορίζοντες κι έχουν γίνει βήματα μπροστά.

«Ήταν ένα θείο δώρο το Maestro. Ήμασταν σίγουροι ότι θα ήταν μια ωραία δουλειά αλλά δεν περιμέναμε ότι θα έχει αυτή την ισχυρή δυναμική. Στους Παξούς που υπήρχαν αρκετοί από το εξωτερικό, μας μιλούσαν για τη σειρά. Κάποιοι από αυτούς ήξεραν ότι ήμασταν εκεί γιατί τα παιδιά ανέβαζαν post. Σταματήσαμε τα γυρίσματα λόγω της πολυκοσμίας που έχει το νησί. Θα συνεχίσουμε από τον Σεπτέμβρη και μας έχουν μείνει άλλα έξι επεισόδια. Με αυτά τα παιδιά, με αυτή τη δουλειά, με αυτό το κλίμα σε αυτό το νησί, για μένα είναι μαγικό. Είναι πλέον το σημείο αναφοράς μου!» τόνισε ο Φάνης Μουρατίδης και αναφερόμενος στο κομμάτι της ομοφυλοφιλίας και τον «κακό» πατέρα που υποδύεται, είπε:

«Είναι από τα πράγματα που έχω συζητήσει με τον Χριστόφορο Περισσότερο είναι ένας φορέας, ένας γονιός που προσπαθεί να είναι πολιτισμένος με κάτι που δεν μπορεί να είναι. Τον ενοχλεί και προσπαθεί να το διαχειριστεί με ένα τρόπο πιο open. Αλλά αυτός προκαλεί όλη την καταστροφή. Ίσως αυτό είναι ένα κομμάτι που ανήκει στην υποκρισία της κοινωνίας. Ο Χριστόφορος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Για τα πάντα υπάρχει έρευνα, κουβέντα, σκέψη και τι θέλουμε να πετύχουμε με αυτό. Το μοναδικό πράγμα που εισπράττω είναι ότι η σειρά έχει καταφέρει χωρίς να κατευθύνει, να φτιάξει τις συνθήκες να πάρει ο θεατής τη δική του θέση και να αποφασίσει τι σκέφτεται να κάνει με τη ζωή του. Δεν θεωρώ ότι έχουν γίνει τρομακτικά βήματα για την ομοφυλοφιλία αλλά έχουν γίνει κάποια. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει να έχει μια άλλη αντίληψη γενικότερα για την διαφορετικότητα, αλλά δεν είμαστε άλλη χώρα, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν έχει τύχει να κάνουμε με τα παιδιά κάποια συζήτηση με στόχευση. Συζητάμε για τα πάντα ανοιχτά και ξέρουν ότι οι γονείς τους θα στήριζαν οποιαδήποτε επιλογή τους. Το ξέρουν πολύ καλά ότι κι εγώ κι η μητέρα τους είμαστε δίπλα τους κι όχι μόνο στα παιδιά μας, αλλά και στους φίλους τους και στους γνωστούς τους. Τα παιδιά έχουν γνώση κι έχουν ήδη θέση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.