Μενού
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος με τους κριτές του MasterChef
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος με τους κριτές του MasterChef | (STAR TV)
  • Α-
  • Α+

Οι δοκιμασίες της εβδομάδας - θρίλερ στο MasterChef συνεχίζονται και στο σημερινό (18/4) επεισόδιο του διαγωνισμού μαγειρικής και οι 8 διαγωνιζόμενοι που κυνηγάνε το δικό τους εισιτήριο για την τελική δεκάδα θα έχουν μία πολύ δύσκολη και απαιτητική μαγειρικά βραδιά.

Στην αρχή, τους περιμένουν μικρές αλλά πολύ ιδιαίτερες μαγειρικές δοκιμασίες. Μια τέλεια καρμπονάρα και ένα sushi platter θα κρίνουν ποιοι θα είναι οι άλλοι τέσσερις, που θα περάσουν στην τελική δεκάδα.

Οι υπόλοιποι, θα πρέπει στη συνέχεια να κερδίσουν στη γνωστή, σε άλλους αγαπητή και σε άλλους όχι τόσο, δοκιμασία του follow the chef.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: Ποιος είναι ο καλεσμένος του MasterChef σήμερα (18/4) 

Ο Food and Styling chef του MasterChef, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, θα ετοιμάζει ένα πιάτο σε πραγματικό χρόνο. Την ίδια στιγμή, θα περιγράφει κάθε βήμα της συνταγής. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να ακολουθούν τα βήματά του κατά γράμμα, χωρίς καμία καθυστέρηση. Δεν επιτρέπονται οι ερωτήσεις την ώρα της μαγειρικής, ούτε προς τον chef, αλλά ούτε προς τους αντιπάλους τους.

Το ζητούμενο είναι να φτιάξουν ένα πιάτο όσο πιο κοντά γίνεται σε εμφάνιση και γεύση με εκείνο του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Όταν ο chef τελειώσει, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μόνο λεπτό για να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι ο head chef του Sense Restaurant στην Αθήνα και του εστιατορίου στο Anemi Hotel στην Φολέγανδρο. Είναι επίσης ο  Executive Chef στο Carne Restaurant στη Γιάλοβα Μεσσηνίας. Επίσης είναι ο executive chef του εστιατορίου Theion στο Γκίλντφορντ της Αγγλίας.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη. Από το Τμήμα Μαγειρικής και μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης πήρε υποτροφία για την Γαλλική ακαδημία μαγειρικής "Le Cordon Bleu" του Λονδίνου, όπως διαβάζουμε και στο Instagram του Carne Restaurant.

Έχει διατελέσει Chef de cuisine στα εστιατόρια: Οlive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, Kastri Bistro του ξενοδοχείου DOMOTEL KASTRI (δύο αστέρια FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος) και SENSE Restaurant του ξενοδοχείου AthensWas (επίσης δύο αστέρια FNL BRA Awards, TOP NOTCH και βραβειο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος) όπου έλαβε πρόσφατα τη διάκριση Michelin Plate από τον παγκοσμίου φήμης οδηγό Guide Michelin.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef της ANEMI HOTELS (AthensWas και Anemi Hotel – SENSE restaurants) και παράλληλα είναι ο Food & Styling Chef της τηλεοπτικής εκπομπής Master Chef Greece @masterchefgr και ο Consulting Chef του εστιατορίου THEION στο Λονδίνο, ενώ έχει υπάρξει στην ίδια θέση και επι σειρά ετών στα εστιατόρια MAZI στο Λονδίνο και Jolly Joker στη Λευκωσία.

Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου επαγγελματικής μαγειρικής "SENSES" (εκδόσεις SOLD OUT), του βιβλίου "MAZI-Modern Greek Food" (εκδόσεις Mitchell Beazley") και του εκπαιδευτικού εγχειριδίου των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης του Ι.Ι.Ε.Κ. Praxis.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA