Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη πτώση για την πλατφόρμα του DIsney Plus αφού έχασε 1,3 εκατ. συνδρομητές στην προσπάθεια του να φτάσει το Netflix

Σύμφωνα με το Tech Radar κατά τη διάρκεια της έκθεσης κερδών για τους πρώτους μήνες του 2024, η πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι από τους 112,6 εκατομμύρια συνδρομητές έπεσε στους 111,3 εκατομμύρια στην περίοδο τριών μηνών: Σεπτεμβρίου 2023 - Δεκεμβρίου 2023. 

Σχεδόν 400 χιλιάδες συνδρομητές στις ΗΠΑ αποχώρησαν από την υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιποι 900 χιλιάδες αποχώρησαν εκτός των ΗΠΑ.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη πτώση σε χρήστες που γνώρισε η Disney Plus τους τελευταίους 12 μήνες. 

Τον Φεβρουάριο του 2023, το Disney Plus φάνηκε αρχικά να χάνει τη μαγική του πινελιά όταν 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι επέλεξαν να τερματίσουν τις μηνιαίες συνδρομές τους. 

Κατάφερε να ανακάμψει τους επόμενους μήνες, αλλά αυτή η τελευταία πτώση είναι βέβαιο ότι θα ανησυχήσει ορισμένους μετόχους.

Η Disney απέδωσε την ύφεση στη «σημαντική αύξηση της τιμής» που πέρασε στη βάση των θαυμαστών του Disney Plus τους τελευταίους μήνες του περασμένου έτους. Τον Αύγουστο του 2023, η Disney αποκάλυψε ότι θα ανέβαζε τις τιμές σε όλα τα επίπεδα του Disney Plus, με αυτές τις απότομες αυξήσεις να τίθενται σε ισχύ τον Οκτώβριο

Υπάρχει κίνδυνος να γίνουν χειρότερα τα πράγματα για την υπηρεσία, καθώς αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική του Netflix και να βάλει τέλος στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης για λογαριασμούς που μοιράζονται την συνδρομή με άλλα άτομα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA