Μενού
lignos
Η ατυχής ερώτηση στον παραολυμπιονίκη Γεράσιμο Λιγνό | YouTube
  • Α-
  • Α+

Άτυχες στιγμές υπάρχουν σχεδόν πάντα και σε κάθε επάγγελμα. Σε αυτό του δημοσιογράφου, ωστόσο, φαίνεται περισσότερο γιατί η έκθεση είναι μεγαλύτερη. Κάτι τέτοιο έπαθε και η ρεπόρτερ του Mega, Βελίκα Καραβάλτσιου, η οποία εν τη ρύμη του λόγου της, ρώτησε τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη Γεράσιμο Λιγνό που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης αν... είδε τον Στέφανο Κασσελάκη να τρέχει στο Spetses Mini Marathon! Η ατυχής αυτή ερώτηση της δημοσιογράφου δεν άργησε να γίνει viral αφού έγινε ακόμα και βιντεάκι από το Luben.

Η ίδια, ωστόσο, φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη μέσα από μια δημόσια τοποθέτηση που έκανε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.

«Ρώτησα τον Γεράσιμο αν είδε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τρέχει. Μου απάντησε ότι δεv τον είδε - παρά μόνο στην εκκίνηση - εξαιτίας της μειωμένης του όρασης. Επικοινώνησα μαζί του και του ζήτησα συγγνώμη για την άστοχη ερώτησή μου, που τον έφερε σε δύσκολη θέση. Ο Γεράσιμος μου εξήγησε ότι έχει χάσει την κεντρική του όραση και διατηρεί την περιφερειακή. Δυσκολεύεται με το φως και το διάβασμα. Δεν είναι τυφλός. Πάσχει από δυστροφία κωνίων του αμφιβληστροειδούς. Διάβασα συνεντεύξεις του για να τον γνωρίσω καλύτερα. Διάβασα ότι τα "ξεχωριστά" του μάτια είναι αυτά που τον οδηγούν στην κορυφή του αγωνίσματός του. Ζήτησα συγγνώμη από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή κολύμβησης, την οικογένειά του, τον συνοδό του και τα άτομα με προβλήματα όρασης. Δεν πρόκειται προφανώς για έλλειψη ευαισθησίας ούτε για έλλειψη σεβασμού. Ο κόσμος σταυρώνει και αποδομεί εύκολα ό,τι δείγματα κι αν έχεις δώσει στη δουλειά σου, είναι όμως και αυτό κομμάτι της δουλειάς, και οι κακές στιγμές και η κριτική και το δέχομαι. Ζήτησα από τον Γεράσιμο να βρεθούμε τηλεοπτικά για να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε», έγραψε η δημοσιογράφος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.