Μενού
Η Αμμόχωστος
Αμμόχωστος | (kirill_makarov/Shutterstock)
  • Α-
  • Α+

Η πολυαναμενόμενη σειρά «Famagusta», η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και έχει την υπογραφή των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν και συγκεκριμένα στις αρχές του 2024 μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Mega τη νέα χρονιά με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο και θα αποτελείται από 24 επεισόδια.

Στο τρέιλερ, που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, πρωταγωνιστεί η γνωστή ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία ακούγεται να περιγράφει: «Από τότε χάος, σκοτάδι παντού. Να είσαι 16 και να έχεις τα πάντα και να έρθει ο φονιάς και να πάρει τα πάντα. Κι εσύ από τότε πουθενά. Εμείς πουθενά».

Τραγική φιγούρα είναι η γυναίκα που σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της εισβολής, έχοντας στην αγκαλιά της το μωρό της. Τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει η νεαρή ηθοποιός Γεωργία Κουβαράκη.

Το πρωταγωνιστικό καστ απαρτίζεται από τον Γιάννη Μπέζο και την Κοραλία Καράντη, ενώ ο Αντρέας Γεωργίου επιστρέφει και ως ηθοποιός πέρα από σκηνοθέτης της σειράς. Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο, ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου.

Τι σημαίνει Famagusta

Πολλοί δεν γνωρίζουν τη σύνδεση της λέξης Famagusta με την Αμμόχωστο, αλλά και την ιστορία της. Όμως, πρόκειται για την Αμμόχωστο και τη λατινική ονομασία της. 

Η Αμμόχωστος είναι πόλη στην Κύπρο που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, στον κόλπο που φέρει και το όνομά της. Τον Αύγουστο του 1974 κατελήφθη από τα τουρκικά στρατεύματα που είχαν εισβάλει στην Κύπρο, ενώ οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι της κατέφυγαν ως πρόσφυγες στο ελεύθερο κομμάτι του νησιού.

Η Αμμόχωστος αναφέρεται με το όνομα Famagusta, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε παγκόσμια γνωστό τουριστικό θέρετρο, μεταξύ του 1960 και 1974, λόγω της αμμώδους παραλίας της. Η αρχαία Αμμόχωστος έφερε το όνομα Σαλαμίνα, ενώ αργότερα μετονομάστηκε σε Αρσινόη και Κωνστάντια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA