Μενού
Η Ζενεβιέβ Μαζαρί στην πρεμιέρα του First Dates
Η Ζενεβιέβ Μαζαρί στην πρεμιέρα του First Dates | (STAR)
  • Α-
  • Α+

Μοιράζοντας καρδούλες, αστερόσκονη και θετική ενέργεια κι έχοντας την αγάπη του σύμπαντος -όπως είπε- στο πλευρό της, η παρουσιάστρια του «First Dates», Ζενεβιέβ Μαζαρί κήρυξε την έναρξη του νέου κύκλου του «First Dates», ενός ριάλιτι που στην πρώτη του σεζόν πήγε αναπάντεχα καλά σε ποσοστά τηλεθέασης, έγινε θέμα συζήτησης και trend στα social media και πρόσφερε πολλά viral βίντεο. 

Το concept επέστρεψε πανομοιότυπο στον δεύτερο κύκλο του, με τους ίδιους συντελεστές σε αυξημένους σε διάρκεια ρόλους κι ένα 50% επιτυχίας στα πρώτα ραντεβού (τα δύο από τα τέσσερα ζευγάρια δέχτηκαν και τα άλλα δύο απέρριψαν την προοπτική επόμενου ραντεβού). 

Σε μια εποχή που το φλερτ γίνεται πλέον σταθερά από τα social media και τις dating εφαρμογές, το «First Dates» δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις πώς κάποια ζευγάρια ξεπερνούν το cringe ενός ραντεβού στα τυφλά -σε τηλεοπτική μετάδοση- και φεύγουν χέρι χέρι, ενώ άλλοι τελειώνουν το δείπνο πριν το γλυκό, για να ξεφύγουν μια ώρα αρχύτερα. 

Με δεδομένο, όμως, ότι στη δίωρη διάρκεια του ριάλιτι, εμφανίζονται μόνο τέσσερα ζευγάρια, ένα μεγάλο κομμάτι της εκπομπής περνάει με -μάλλον περιττούς- διαλόγους και σχόλια μεταξύ των συντελεστών. Αυτοί ουσιαστικά πρωταγωνίστησαν σε μια πρεμιέρα αναμενόμενη και ελαφρώς βαρετή, με ζευγάρια που κινήθηκαν αποκλειστικά στην κλίμακα του στερεότυπου.

Κι αν οι πρωταγωνιστές ενός ραντεβού στα τυφλά, σε ένα βαθμό δικαιολογούνται να καταφεύγουν σε κλισέ, προκειμένου να γνωριστούν μπροστά στις κάμερες, οι υπόλοιποι… γιατί; Γιατί να περιορίζουν τους ρόλους τους στην αποθέωση των πλέον χιλιο-χρησιμοποιημένων στερεοτύπων περί έρωτα; Ας δούμε μερικά παραδείγματα μέσα από κάποιες «μεγάλες αλήθειες», που δίδαξε η πρεμιέρα του «First Dates». 

Αλήθεια πρώτη: «Όποιος αποκλείει κάτι, χάνει το παρόν και υποθηκεύει το μέλλον». 

Τάδε έφη -τελείως στα ξεκούδουνα- ο μπάρμαν - φιλόσοφος Τάσος, ανοίγοντας μια ουσιαστική συζήτηση με την παρουσιάστρια, η οποία έχοντας πιάσει το βαθύ νόημα της φράσης, το συνέχισε με ερώτηση: «Πού το υποθηκεύει όμως;» (Αυτό ακριβώς είναι το μόνο ερώτημα…) «Στο υποθηκοφυλάκιο του έρωτα» απάντησε ο μπάρμαν - φιλόσοφος και η συζήτηση  συνεχίστηκε με τη μάταιη προσπάθεια της παρουσιάστριας να επαναλάβει τη λέξη «υποθηκοφυλάκιο» (η οποία παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει καν ως λέξη), και κατέληξε στη συμφωνία με τον μπάρμαν - φιλόσοφο να ανταλλάξουν «υποθηκοφιλάκια». (Τι σημασία έχουν τα ραντεβού, όταν τέτοιοι διάλογοι εξελίσσονται μπροστά μας...)

Αλήθεια δεύτερη: «Η μύτη δηλώνει προσωπικότητα – Και προσόντα».

Η παρουσιάστρια και οι δύο «σερβιτόρες» του concept σε άλλον έναν πρωτότυπο διάλογο: «Τι κοιτάτε πρώτα στον άλλο σε ένα ραντεβού;» ρωτά η παρουσιάστρια. «Το πρόσωπο» της απαντούν. Κι αυτή θέτει ένα νέο προβληματισμό στη συζήτηση: «Εγώ γιατί κοιτάω πάντα τη μύτη;» (Γιατί, γιατί; Αχ πείτε μας...) Κι η παρουσιάστρια καταλήγει βαθυστόχαστα: «Η μύτη δηλώνει προσωπικότητα». Η συνεργάτις της συμφωνεί και επαυξάνει: «Και προσόντα». (Αυτό, πού το πάτε...)

Αλήθεια τρίτη: «Στον έρωτα τα νούμερα και τα μαθηματικά δεν υπάρχουνε».

Η παρουσιάστρια Ζεν, εκτός από καρδούλες και αστερόσκονη, μοιράζει γνώση. «Στον έρωτα μετρούν τα συναισθήματα, η ενέργεια…» τονίζει με νόημα. (Να μην ξεχνάμε και τη μύτη βέβαια…)    

Κλείνουμε με τη σκηνή από την πρεμιέρα του «First Dates», που έγραψε στην τηλεοπτική ιστορία: ο φιλόσοφος μπάρμαν κάθεται μόνος, θλιμμένος και κοιτά το κινητό του. «Όλη την ώρα είσαι στο κινητό» σχολιάζει η παρουσιάστρια. «Ήθελα λίγο την απομόνωση» απαντά εκείνος -και μας ραγίζει την καρδιά. «Ποια απομόνωση; Αφού κοιτάς μηνύματα» καταρρίπτει τον μύθο η παρουσιάστρια -και η καρδιά μας επανέρχεται. «Μήπως την έχεις ψωνίσει λίγο με τη δημοσιότητα; Είσαι ο πιο διάσημος Τάσος στην Ελλάδα». (Ποιος Νούσιας, ποιος Χαλκιάς, ποιος Λειβαδίτης…).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA