Μενού
fos
Σταυρούλα (Σίσσυ) Γκουγκουλιά | Φως στο Τούνελ / Mega
  • Α-
  • Α+

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της 53χρονης Σταυρούλας (Σίσσυς) Γκουγκουλιά από την Κυψέλη.

Η Σταυρούλα, σύμφωνα με μαρτυρία της συγκατοίκου της, έφυγε από το σπίτι, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου, με σκοπό να πάει σε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού.

Ένα ραντεβού που δεν επιβεβαιώθηκε όμως ποτέ και κανείς δεν γνώριζε το σημείο συνάντησης, παρά μόνο ότι θα πήγαινε στην πλατεία Κυψέλης.

Έφυγε αφήνοντας πίσω όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, ταυτότητα, διαβατήριο και φορτιστή κινητού τηλεφώνου.

Η συγκάτοικός της μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την ημέρα της εξαφάνισης της, αλλά και τη συμπεριφορά της Σταυρούλας το τελευταίο διάστημα.

Η δομή που υποτίθεται πως θα εργαζόταν η Σταυρούλα και με τον υπεύθυνο της οποίας είχε ραντεβού δεν υπάρχει, αναφέρει η συγκάτοικός της.

Όταν η φίλη της είδε πως η ώρα περνά και η Σταυρούλα δε γυρίζει σπίτι, πήρε τηλέφωνο για να την αναζητήσει, αλλά της έδειχνε ότι ήταν κατειλημμένο.

«Μπήκα στο ίντερνετ και διάβασα πως το τηλέφωνο αυτό που κάνει τουτ-τουτ, ή κάποιος σε έχει μπλοκάρει, ή δεν πιάνει σήμα το κινητό. Το τηλέφωνο δεν πληρώθηκε και όταν δεν πληρώνεται, κόβεται».

H Σταυρούλα όταν έφυγε εκείνο το απόγευμα φορούσε μια φόρμα και μια μπλούζα γνωστής μάρκας, αθλητικά παπούτσια, ένα ακριβό ρολόι και ένα μπακ πακ, χρώματος βυσσινί.

«Είχε μαζί της κάποια χρήματα, όχι πολλά, 200 με 300 ευρώ. Όλα της τα ρούχα είναι ακριβώς όπως τα άφησε, μαζί με τις φωτογραφίες της και όλα τα προσωπικά της έγγραφα».

«Δε χάθηκε απόγευμα που λέει η φίλη της»

Στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποίησε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για να βρει κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη της αγνοούμενης Σταυρούλας, επικοινώνησε και με μια γειτόνισσα της.

«Τσακώνονταν διαρκώς με τη συγκάτοικό της σε σημείο που όλοι μας περιμέναμε ότι κάτι θα συμβεί. Ένα βράδυ πριν εξαφανιστεί είχαν και έναν πολύ μεγάλο καυγά», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει ότι το βράδυ που εξαφανίστηκε μιλούσε με κάποιον κύριο Γιώργο και ήταν λες και είχαν κάποιο ραντεβού. «Δεν ήταν απόγευμα, όπως είπε η συγκάτοικός της, αλλά βράδυ. Ήταν από δέκα παρά τέταρτο μέχρι δέκα και τέταρτο. Τη συνάντησε και ο άντρας μου, όταν έφευγε και τον χαιρέτησε κανονικά. Είχε και ένα σακίδιο σαν να πήγαινε ταξίδι και αναρωτήθηκα πού θα ταξίδευε μέσα στη νύχτα».

Η «παρέμβαση» της ΕΛΑΣ ενώ το «Τούνελ» ερευνούσε στο σπίτι

Η συγκάτοικος της αγνοούμενης Σταυρούλας μίλησε στη ρεπόρτερ της εκπομπής για ένα σοβαρό περιστατικό που συνέβη με μία φίλη της. «Δεν είχε φίλες, μόνο μια. Με τη φίλη αυτή είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε και μια δουλειά αλλά με τον καιρό δεν προχώρησε».

«Αυτή η κοπέλα έκανε μια απόπειρα αυτοκτονίας πριν ενάμιση χρόνο αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες πέραν του ότι ζει αλλά δεν είναι καλά. Αυτό είχε επηρεάσει πολύ τη Σταυρούλα το τελευταίο διάστημα», λέει χαρακτηριστικά.

Τη συνομιλία διέκοψε η απρόσμενη κλήση της αστυνομίας που καλούσε την ίδια να καταθέσει γι’ αυτήν τη φίλη της αγνοούμενης Σταυρούλας που εργαζόταν ως νηπιαγωγός.

Το τηλεφώνημα φάνηκε ότι την τάραξε ιδιαίτερα και την άγχωσε. «Για ποιον λόγο να πάω εγώ να καταθέσω; Δεν την ήξερα καλά, φίλη της Σταυρούλας ήταν και τότε που είχε γίνει το περιστατικό με την απόπειρα, η Σταυρούλα είχε πάει να καταθέσει.

Γιατί με καλούν εμένα τώρα και μου λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα για την εξαφάνιση της Σταυρούλας;», αναρωτήθηκε.

Η πτώση από το διαμέρισμα, το μαχαίρι και οι νέες έρευνες

Το «Τούνελ» εντόπισε και επικοινώνησε με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας που έμενε η άτυχη νηπιαγωγός που φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις με την αγνοούμενη Σταυρούλα. Η κοπέλα αυτή σύμφωνα και με το ντοκουμέντο που έβγαλε στο φως η εκπομπή του «Τούνελ», ένα χρόνο πριν την εξαφάνιση της Σταυρούλας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας πέφτοντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της.

«Ήσυχη κοπέλα είναι και δεν περιμέναμε ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο. Όταν έγινε το συμβάν, εγώ ήμουν στο Πήλιο. Εμείς το είδαμε από την κάμερα ασφαλείας που έχω. Η κοπέλα όταν έπεσε είχε και ένα μαχαίρι», λέει χαρακτηριστικά. Η γυναίκα κατάφερε να επιβιώσει από την πτώση αλλά δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

Η άτυχη νηπιαγωγός φέρεται να είχε φιλικές σχέσεις με την αγνοούμενη Σταυρούλα Γκουγκουλιά. Στο «Τούνελ» μίλησε η οικογένεια της νηπιαγωγού και εξέφρασε την πεποίθηση πώς ό,τι συνέβη στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 δεν αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Έψαχνε πλούσιες φίλες σε εφαρμογή επικοινωνίας»

Στο «Τούνελ» απευθύνθηκε μια μάρτυρας η οποία μιλούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την συγκάτοικο της αγνοούμενης Σταυρούλας και γνωρίζει πολλά.

«Μιλούσαμε μέσω τσατ και Viber. Κράτησα επαφή μαζί της για να μαζέψω στοιχεία γιατί κάτι δεν μου άρεσε από όσα μου έλεγε και κατάλαβα εξαρχής ότι είχε πρόβλημα.

Μου έκανε εντύπωση που είχε φύγει η φίλη της και δεν είχε κάνει τίποτα για να την ψάξει. Της έχει φάει κι όλα τα λεφτά από την τράπεζα, όχι από τον κοινό τους λογαριασμό, αλλά από έναν άλλον που είχε η Σταυρούλα», λέει χαρακτηριστικά.

Από όσα της είχε πεί η συγκάτοικος της αγνοούμενης κατάλαβε ότι η Σταυρούλα ήταν το πορτοφόλι του σπιτιού. Το τελευταίο διάστημα είχαν εντάσεις οι δύο συγκάτοικοι εξαιτίας και μιας φίλης της Σταυρούλας, με την οποία τα πήγαιναν πολύ καλά και σκόπευαν να μείνουν μαζί. Η φίλη αυτή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

«Ζούσαμε από τα έτοιμα και υπήρχαν διενέξεις»

Η συγκάτοικος της Σταυρούλας μίλησε στο «Τούνελ» για την κοινή τους ζωή και για τις ενέργειες που έκανε μετά την εξαφάνιση της. «Στην αρχή νόμιζα ότι είχε πάει κάπου μιας και ήταν και καλοκαίρι για να ηρεμήσει, δεν ξέρω και εγώ τι. Οπότε δεν είχα ρωτήσει στην πλατεία ή πουθενά αλλού. Μετά από είκοσι περίπου μέρες όμως που έκλεισε το κινητό της, με ζώσανε τα φίδια», λέει χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία δεν ερεύνησε ποτέ το σπίτι τους και την δήλωση εξαφάνισης την έκανε τέσσερις μήνες μετά με τη βοήθεια της θείας της Σταυρούλας. Συγκατοικούσαν συνολικά είκοσι έξι χρόνια και δέκα από αυτά στο συγκεκριμένο σπίτι. Γενικά δεν είχε καλές σχέσεις με την οικογένεια της που μένει στη Λάρισα και στο Βόλο.

«Στην αρχή μιλούσαν αλλά αφότου η μητέρα της πέθανε σε τροχαίο και είχαν κάποιες παρεξηγήσεις λόγω των χρημάτων και των αποζημιώσεων, σταμάτησαν. Υπήρξε και μια παρεξήγηση με τον πατριό της που ήταν να την βάλει σε μια δουλειά πάνω στο αντικείμενο που είχε σπουδάσει και το ήθελε πολύ αλλά εκείνος δεν το έκανε.

Από το 1996 που έγινε αυτό είχε μια επικοινωνία μόνο με του παππούδες της όσο ήταν εν ζωή και την θεία της».

Η αγνοούμενη εργαζόταν όταν πρωτογνωρίστηκαν σε μια αεροπορική εταιρεία για τέσσερα χρόνια και έκτοτε δεν είχε ξαναδουλέψει. «Για να συντηρεί τον εαυτό της χρησιμοποιούσε κάποια χρήματα που είχε η ίδια. Γενικά την βοηθούσα κι εγώ και μέναμε στο σπίτι μου στην Ηλιούπολη, οπότε δεν είχαμε ενοίκιο.

Μετά αξιοποιήσαμε και όσα είχε πάρει σαν αποζημίωση από το τροχαίο, από ένα μαγαζί που πούλησε τον αέρα που ήταν στο όνομα της και από το διαμέρισμα που πούλησα και εγώ», λέει χαρακτηριστικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια αναφέρει πως καμία από τις δύο δεν δούλευε και αυτό την είχε επηρεάσει πάρα πολύ.

Μαρτυρία – «φωτιά» που ανατρέπει τα δεδομένα

Το θρίλερ με τις δύο φίλες στην Κυψέλη πήρε μια νέα τροπή μετά από μαρτυρία – «φωτιά» που έφτασε στην εκπομπή. Μια μάρτυρας, η οποία είχε δει στην τηλεόραση την φίλη της αγνοούμενης Σταυρούλας Γκουγκουλιά, κάλεσε στην εκπομπή. Δήλωσε πως η εικόνα που παρουσίαζε η συγκάτοικος της ήταν διαφορετική από την πραγματική.

«Το κορίτσι που ψάχνει την Σταυρούλα τώρα, είχε έρθει σε ένα διαδικτυακό τσατ το οποίο διαχειρίζομαι και είχε μιλήσει πριβέ με κάποια άλλη χρήστρια και επειδή είχαμε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, την παρακολουθούσαμε από 2 Νοεμβρίου και της μιλούσαμε γιατί πιστεύαμε ότι η Σταυρούλα μπορεί και να μην ζει».

«Δεν είναι τυχαίο ότι δύο ή τρεις σχέσεις της Σταυρούλας ενώ ήταν συγκάτοικος με την άλλη κοπέλα είχαν άσχημη κατάληξη», λέει χαρακτηριστικά. Η μάρτυρας υποθέτει πως κάτι άλλο έχει συμβεί και ότι δεν πήγαινε η αγνοούμενη σε ραντεβού για δουλειά. «Ενημερώσαμε σχετικά την αστυνομία αλλά δεν μας έδωσαν και μεγάλη σημασία, επειδή δεν είμαστε συγγενείς της».

«Εμφανιζόταν σαν ψυχολόγος και έψαχνε για όπλο»

Το «Τούνελ» προκειμένου να φωτίσει το θρίλερ της Κυψέλης με την απόπειρα αυτοκτονίας της νηπιαγωγού και την εξαφάνιση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά 53χρόνων, βρήκε και μια άλλη μάρτυρα που φέρεται ότι μιλούσε τόσο με την αγνοούμενη μέσω διαδικτυακού τσατ πριν εξαφανιστεί αλλά και με την συγκάτοικό της μετά.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στην εκπομπή, η Σταυρούλα επικοινώνησε μαζί της με ψεύτικο όνομα. «Μου είχε πει ότι την λένε Έλενα Παπά, είναι ψυχολόγος και ότι μένει μόνη της στο Μαρούσι. Την φίλη της την παρουσίαζε σαν αδερφή της. Μου ζητούσε μάλιστα να βρει όπλο, γιατί της είχε γίνει μια επίθεση από κάποιον υποτίθεται ασθενή της».

Αναφέρει ότι η φίλη της αγνοούμενης της είχε πει και για ένα σημείωμα που άφησε πίσω.

«Μου έλεγε ότι το διάβαζε σε εμένα πρώτη φορά ενώ το είχε διαβάσει και σε άλλη κοπέλα μέσα από το τσατ. Στο σημείωμα έλεγε φεύγω. Κάποια στιγμή μου’ χε πει ότι τώρα από τη Σταυρούλα δεν θα έχει μείνει ούτε κοκαλάκι. Ποιος να την βρει…», καταλήγει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA