Μενού
tunel
Ο 19χρονος Νικόλας | Φως στο Τούνελ / Mega
  • Α-
  • Α+

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο μυστηριώδης θάνατος του 19χρονου Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα. Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» προβλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής νέα στοιχεία - «φωτιά» από τον πατέρα του φοιτητή και τον δικηγόρο του για το τι προηγήθηκε και ποιοι έστησαν το σκηνικό θανάτου. Παράλληλα, στην εκπομπή μίλησε και ο κλειδαράς που κάλεσε η μητέρα και φάνηκαν κάποιες αντιφάσεις. Η φίλη του άτυχου νέου που ήταν μαζί το προηγούμενο βράδυ, «σπάει τη σιωπή της» στην εκπομπή. Οι νομικές κινήσεις της οικογένειας οδηγούν την έρευνα και ρίχνουν φως στο σκοτάδι.

«Τον στραγγάλισαν πριν τον κρεμάσουν στην ντουλάπα»

Ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή από τα Σπάτα προσπαθεί να ρίξει φως στον μυστηριώδη θάνατο του γιου του, με νομική βοήθεια. Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Ηροδότου, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής ανέφερε πως έχουν προβεί ήδη σε διορισμό ειδικού τεχνικού συμβούλου, σε δήλωση υποστήριξης της υπάρχουσας κατηγορίας και ακολουθεί και μηνυτήρια αναφορά, μιας και είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται «για εγκληματική ενέργεια».

«Είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου. Το θέμα είναι από ποιον στήθηκε. Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό, το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας προκύπτει μόνο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού», λέει ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με εκείνον ο στραγγαλισμός προηγήθηκε του απαγχονισμού. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχαν ζημιές στο ντουλάπι από το βάρος του σώματος του 19χρονου φοιτητή.

«Κάτι προηγήθηκε και κάποιος τοποθέτησε το νεκρό σώμα του Νικόλα εκεί για να φανεί ως αυτοχειρία», καταλήγει.

«Ήμασταν μαζί εκείνο το βράδυ…»

Στην προσπάθεια της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη να φωτίσει τη σκοτεινή υπόθεση του 19χρονου φοιτητή από τα Σπάτα, μίλησε με μια πολύ καλή φίλη του που ήταν μαζί το τελευταίο βράδυ πριν βρεθεί απαγχονισμένος στο δωμάτιό του.

«Η συμπεριφορά του ήταν απόλυτα φυσιολογική και μάλιστα κάναμε σχέδια για να ξαναβγούμε. Ήμουν το τελευταίο άτομο που με άφησε σπίτι μου με το αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε κάτι περίεργο, φαινόταν ευχάριστος και χαιρόταν που είχαμε βγει. Είχε φάει κανονικά δυο σουβλάκια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η φίλη του άτυχου νέου είπε στο «Τούνελ» πως ο Νικόλας δεν τους είχε πει τίποτα για το τελετουργικό που, όπως αποκάλυψε η εκπομπή, ακολούθησε το βράδυ της 13Ης του Ιούλη.

«Μας είχε πει για τις σκοτεινές συνήθειες που είχε. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το εννοούσε. Δεν είχε περιγράψει σε μένα κάτι παραπάνω. Συζητούσε με μια φίλη μου και απλά τους άκουγα. Δεν προσπάθησε ποτέ να μας πείσει για αυτό ή να μας οδηγήσει στη μαγεία», λέει η φίλη του 19χρονου.

Μιλώντας για τον φίλο της αναφέρει πως δεν είχε την πιο εύκολη ζωή και ήταν πιεσμένος από κάποια οικογενειακά προβλήματα που είχε.

«Τσακωνόταν με τη μητέρα του από όταν ήμασταν στο Λύκειο και μου το είχε πει ως παράπονο πως δεν τον καταλαβαίνει. Είχε όμως και μια ερωτική απογοήτευση. Μου είχε πει πως όλοι βγαίνουν σκάρτοι…», καταλήγει.

«Μήπως ήταν αφορμή το στήσιμο μιας τελετής;» 

Για λάθη και παραλείψεις από την πλευρά των Αρχών κάνει λόγο ο δικηγόρος του πατέρα του 19χρονου Νικόλα, Ανδρέας Ηροδότου. «Ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο και θα υποβάλλουμε αίτηση προκειμένου να λάβει αντίγραφα ο τεχνικός σύμβουλος με σκοπό να διενεργηθεί μια αυτοψία στο χώρο. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της αστυνομίας. Ξεκρεμάστηκε το πτώμα του άτυχου Νικόλα, κάτι που απαγορεύεται και βέβαια η νεκροψία έγινε στο νεκροτομείο, δεν έγινε στο χώρο», είπε ο δικηγόρος και συνέχισε:

«Με βάση την ιατροδικαστική, υπάρχει ένα συμπέρασμα ότι είχαμε απαιώρηση του Νικόλα για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί λογικά όλο το βράδυ ήταν κρεμασμένο. Που ήταν το περιβάλλον του Νικόλα, δηλαδή φίλοι, γνωστοί, συγγενείς; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός που μπορεί να είναι στο κάδρο μια εγκληματικής ενέργειας;».

Ο Ανδρέας Ηροδότου, μίλησε και για το ορφανό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του 19χρονου φοιτητή.

«Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και έκοψαν το σχοινί, μπορεί να είναι το αποτύπωμα κάποιου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπήρχε διπλός ή τριπλός κόμπος και μάλιστα σφιχτός, στα χέρια. Μήπως ήταν αφορμή το στήσιμο μιας τελετής, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν απαγχονισμό;».

Όπως αναφέρει, του κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι κλήθηκαν από πριν αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, σαν κάποιος να γνώριζε ότι κάτι κακό έχει συμβεί.

Η ανατρεπτική μαρτυρία του κλειδαρά

Στο «Τούνελ» μίλησε ο κλειδαράς που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του άτυχου 19χρονου φοιτητή που βρέθηκε απαγχονισμένος στα Σπάτα στις 14 Ιουλίου του 2022. Το σπίτι ήταν κλειδωμένο και κανείς δεν μπορούσε να βρει τον 19χρονο, έτσι η μητέρα αναγκάστηκε να ειδοποιήσει και κλειδαρά για να ξεκλειδώσει την πόρτα.

«Μπήκα από το παράθυρο της κουζίνας και άνοιξα την πόρτα. Η μάνα έφυγε προς το δωμάτιο του παιδιού. Εκείνη γνώριζε το σπίτι, εγώ δεν είχα αρμοδιότητα να κάνω κάτι περισσότερο. Δεν ξεκρέμασα εγώ το παιδί όπως είπαν κάποιοι» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει πως ανέβηκε στο δωμάτιο του 19χρονου για να δώσει ένα κοπτάκι που του ζήτησαν οι αστυνομικοί, ώστε να κόψουν τα κορδόνια από τα χέρια και το λαιμό του παιδιού.

«Δεν πείραξα καθόλου το παιδί. Το είχαν ήδη ξαπλωμένο. Το κρεβάτι του ήταν κοντά αν θυμάμαι καλά. Η μητέρα του φώναζε ότι ήταν νοσηλεύτρια και ότι ακούει την αναπνοή του, εγώ είχα πάθει σοκ και έκανα πίσω για να δώσουν οι διασώστες πρώτες βοήθειες με μαλάξεις. Τη φωνή της τη θυμάμαι ακόμα…», λέει χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA