Η νέα σειρά εκπομπών της ΕΡΤ3 «Για τα Πανηγύρια» έκανε πρεμιέρα σήμερα (12/1) και μας έδωσε λίγο «καλοκαίρι» στην καρδιά του χειμώνα.
Συγκεκριμένα, η σειρά εκπομπών έχει ως θέμα τα δρώμενα των πανηγυριών και γιορτών στον ελληνικό χώρο, τις ετοιμασίες και τα παρασκήνια τους.
Συγκεκριμένα, η εκπομπή καταγράφει τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν σε αυτά πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και όταν όλα έχουν τελειώσει.
Διαβάστε επίσης: Στα άδυτα του ελληνικού πανηγυριού: Της Αγίας Παρασκευής, στο Καλέτζι
«Σκοπός της εκπομπής είναι να ζήσουμε το πανηγύρι μαζί με τους ανθρώπους που προετοιμάζουν τις εκδηλώσεις και συμμετέχουν στις δράσεις απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή. Το κάθε επεισόδιο θα αναδεικνύει τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των διοργανωτών και θα παρακολουθεί τις δράσεις που οργανώνονται για την ανάδειξη του τόπου και των εθίμων του. Θα καταγράφεται η μοναδική κάθε φορά ατμόσφαιρα και η συμμετοχή των επισκεπτών στο εκάστοτε πανηγύρι – γιορτή ώστε ο θεατής να νιώσει ότι είναι εκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση τηε ΕΡΤ3.
Το πρώτο επεισόδιο μας ταξίδεψε στην Αγία Παρασκευή, στο Παλιό Κεράσοβο της Κόνιστας, το γνωστό μαστοροχώρι με καταγραφή των ανθρώπων που ετοιμάζουν και συμμετέχουν στα «Πιστρόφια», ένα έθιμο του Κερασοβίτικου γάμου.
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.